10 Eylül 2018 17:04

Altın Terazi’nin jüri başkanı Derviş Zaim oldu

8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında düzenlenen Altın Terazi Uzun Mertaj Film Yarışması’nın jüri başkanı Derviş Zaim oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında düzenlenen 8. Uluslararası Altın Terazi Uzun Mertaj Film Yarışması’nın bu yılki jüri başkanı Yönetmen Derviş Zaim oldu.

Zaim, yarışmanın jüri başkanlığına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sinemanın adalet alanındaki soru, durum ve problematiklere farklı bakış açısı, derin perspektif ve taze yorum getirme ihtimali başlı başına heyecan verici bir husus. Bu amaca yönelmiş çeşitli filmlerin bir araya getirildiği bir festivalde jüri üyesi kimliği ile onurlandırılmaktan dolayı mutluyum” dedi.

Uzun metraj yarışma jürisinde Bulgaristan’dan Yapımcı Pavlina Jeleva, İsviçre’den Yapımcı Ivan Madeo Rusya’dan Yapımcı, Senarist ve Yönetmen Evgenia Tirdatova ve Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu Bennu Yıldırımlar yer alıyor.

Jüri başkanlığını İrlandalı Oyuncu Barry Ward’un yapacağı Altın Terazi kısa Film jürisinde Melis Birkan, Laura Kavanagh, Bulut Reyhanoğlu ve Çiğdem Mater bulunuyor.

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında Beyoğlu Atlas ve Kadıköy sinemalarında gösterimlerin gerçekleşeceği festival filmleri 2017-2018 yıllarına ait yapımlarından seçildi.

Festival sırasında, gösterilecek filmlerin hepsi İstanbul ya da Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Festivalin “İz Bırakanlar” bölümünde ise Dünya ve Türk sinemasının unutulmayan filmlerine yer verilecek. 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Muharrem İnce: Yeniden cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum

SONRAKİ HABER

Schneider Elektrik işçileri: Ücretlere zam, işimize güvence istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...