10 Eylül 2018 11:27

Üniversite öğrencilerinden 'yurtlar erken açılsın' kampanyası

Üniversite öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtların 24 Eylül’den önce açılması talebiyle imza kampanyası başlattı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu logosu

Paylaş

Üniversite öğrencileri, birçok üniversitenin daha erken açılacak olmasına rağmen Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtların 24 Eylül’de açılacak olmasına tepki gösterdi.

Twitter’dan tepkilerini dile getiren üniversiteliler, cahange.org’ta yurtların 24 Eylül’den daha erken bir tarihte açılması için imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasında, KYK’lerin geçmiş yıllarda belirlenen okul açılma tarihinden daha önceki tarihlerde hizmet vermeye başladığını hatırlatarak “Bu yıl verilen karar öğrencileri mağdur edecek bir karardır. Aynı anda tüm öğrencilerin 24 Eylül tarihinde yurtlara giriş yapmaları KYK görevlilerini de zor durumda bırakacaktır. Zira öğrenciler yerleşme telaşına düşüp tam bir kaos ortamı oluşacaktır. Öğrencilerin daha erken bir tarihte gelip kendi düzenlerini kurabilmeleri için eskiden olduğu gibi fırsat verilmesini istiyoruz. Nöbetçi yurtların daha erken bir tarihte kapatılıp herkesin kayıtlı bulunduğu yurda yerleşmesini düzenini kurmasını istiyoruz” denildi.

İmza kampanyasında, bu yapılanın öğrencilere işkenceden başka bir şey olmadığına vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

“Vermiş olduğunuz kararı tekrardan incelemenizi talep ediyor, öğrenciler konusunda daha hassas davranmanızı rica ediyoruz. Çünkü bu karar kimse için olumlu bakılacak bir karar değildir.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu ETHA editörleri tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

TESK'ten ‘Ticari akaryakıt’ talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...