10 Eylül 2018 06:13

TÜİK'e göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 5,2 büyüdü

TÜİK, ikinci çeyreğe ilişkin gayri safi yurt içi hasıla büyüme oranını yüzde 5,2 olarak açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ikinci çeyreğe ilişkin büyüme verilerini açıkladı. Gayrisafi yurt içi hasıla ikinci çeyrek ilk tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2018 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 arttı.

TÜİK verilerine göre, 2018 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak;

- tarım sektörü toplam katma değeri yüzde 1.5 azalırken,

- sanayi sektörü yüzde 4.3,

- inşaat sektörü yüzde 0.8 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış GSYH, 2018 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5.5 arttı, GSYH ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.9 arttı.

Yerleşik hanehalklarının ve hanehalkına hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşların (HHKOK) toplam nihai tüketim harcamaları, 2018 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.3 arttı.

2018 yılının ikinci çeyreğinde devletin nihai tüketim harcamalarının GSYH içindeki payı yüzde 7.2 olurken, sabit sermaye oluşumunun payı yüzde 3.9 arttı.

Mal ve hizmet ihracatı, 2018 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirleme hacim endeksi olarak yüzde 4.5 ithalatı ise yüzde 0.3 arttı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Okula uyum haftası başladı

SONRAKİ HABER

Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık da Sabah'a röportaj verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...