07 Eylül 2018 05:03

DGS tercihleri başladı; tercih yaparken nelere dikkat edilmeli?

2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri 14 Eylül'e kadar yapılabilecek. Peki, DGS tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli?

ÖSYM logosu

Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri 14 Eylül'e kadar alınacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre adaylar, tercihlerini bugünden itibaren bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden 14 Eylül'e kadar yapabilecek.

Adaylar başvuru süresi içinde tercihlerde değişiklik gerçekleştirebilecek.

DGS, meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapmaları için düzenleniyor. (AA)

DGS TERCİHİ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

  1. DGS’de tercih yapmak isteyen adaylar lisans programı tercihini öncelikle puanlarına, üniversitelerin kontenjan sayılarına ve istek sırasına göre hazırlamalı.
  2. İlgili ön lisans programından mezun ya da mezun olacak adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri, ÖSYM tarafından yayımlanan DGS Kılavuzu’nda Tablo-2’de belirtiliyor.
  3. DGS tercihlerinde adayların tercih listesinin tamamını doldurması zorunlu değil.
  4. Adaylar, DGS Tercih Kılavuzunu dikkatli incelemeli ve tercihlerini bildirmeden önce özel koşul ve açıklamalar kısmını mutlaka okumalı. Koşulları uygun olmayan bir bölümün tercih ederek yerleşilmesi halinde kayıt yaptıramazsınız.
  5. Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilir. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Yeni dönemle birlikte üniversite öğrencisinin ev kirası çilesi başladı

SONRAKİ HABER

AKPM raporu: 24 Haziran seçimleri eşitsiz geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...