05 Eylül 2018 16:09

Fransa’da kabine değişikliği: İki yeni bakan atandı

Spor ve çevre bakanlarının istifa kararlarının ardından Fransa’da kabineye iki yeni bakan atandı.

Fotoğraf: Fransa Hükümeti (CC BY SA 3.0)

Paylaş

Fransa’da spor ve çevre bakanlarının beklenmedik istifalarının ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron iki yeni bakan atadı. Fransa parlamentosunun alt kanadı Ulusal Meclis’in başkanı François de Rugy, Nicolas Hulot’un istifası ile boşalan çevre bakanlığına getirildi.

Popüler bir siyasetçi olan 63 yaşındaki Hulot, çevre ve iklimlerin korunması yönünde yeterince ilerleme sağlanmadığı gerekçesiyle geçen hafta istifa etmişti.

YENİ BAKANLARIN ATAMASI YAPILDI

Yeni Çevre Bakanı 44 yaşındaki de Rugy, 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Sosyalist Parti’de yapılan ön seçimlerde aday olmuş, ancak ön seçimleri geçememesinin ardından Macron’u desteklemişti.

Hulot gibi popüler bir siyasetçi olan Spor Bakanı Laura Flessel’in istifasının ardından ise spor bakanlığına 43 yaşındaki Rumen asıllı eski yüzücü Roxana Maracineanu atandı.

FLESSEL İSTİFA NEDENİ AÇIKLAMAMIŞTI

Salı günü görevi bıraktığını açıklayan 46 yaşındaki Flessel’in istifasının da sürpriz olduğu belirtildi. Fransa’ya bağlı Guadeloupe doğumlu eski dünya eskrim şampiyonu Flessel, “kişisel nedenlerle” istifa ettiğini açıklamış, ancak ayrıntıya girmemişti.

MACRON’A HALK DESTEĞİ DÜŞÜYOR

Öte yandan DW Türkçe’nin haberine göre, Fransa’da Mayıs 2017’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından geniş kitlelerin destek verdiği Macron popülaritesini yitirmeye başladı.

Macron’un koruması Alexandre Benalla’nın 1 Mayıs gösterilerinde bir protestocuyu dövdüğü görüntülerin ortaya çıkmasıyla yaşanan skandal, Macron’u zor durumda bırakmıştı. Bunun yanı sıra Avro Bölgesi’nin en büyük ikinci ekonomisi olan Fransa’da ekonomik büyümenin bu yıl beklenenin altında kalması ve işsizlik oranının son zamanlarda düşürülememesi de Macron’u zora sokan nedenler arasında gösteriliyor.

Fransa’da Ifop-Fiducial araştırma şirketi tarafından yapılan bir anket de, Fransızların sadece yüzde 31’inin Cumhurbaşkanı Macron’dan memnun olduğunu ortaya koydu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'2001: Bir Uzay Macerası' Altyazı’da

SONRAKİ HABER

CHP: 'Adalet Yürüyüşü'ndeki dinleme skandalını araştırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...