04 Eylül 2018 20:27
Son Güncellenme Tarihi: 05 Eylül 2018 11:05

ABD'den Pompeo-Çavuşoğlu görüşmesine ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pompeo ve Çavuşoğlu görüşmesine ilişkin açıklama yaparak sorunların çözümü için sürecin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Fotoğraflar: Pixabay-Flickr

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iki bakanın Suriye, Brunson ve ikili ilişkileri ele aldığını bildirdi.

Bakanlık, Pompeo ve Çavuşoğlu görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bakan Michael R. Pompeo bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Esed rejiminin İblib'e yapacağı herhangi bir saldırının kabul edilemeyeceği ve Suriye'deki gerginliği düşüncesizce tırmandıracağı konusunda fikir birliğine vardılar. Ayrıca Bakan (Pompeo), Türkiye'nin Papaz Andrew Brunson'u serbest bırakmasının önemine vurgu yaptı. Bakan ve Dışişleri Bakanı ortak kaygılar ve sorunların çözümü konusunda görüşmelerin devam etmesi konusunda anlaştı."

ABD'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Esad rejiminin İdlib'de yürüteceği bir askeri operasyonun Suriye'deki çatışmayı kabul edilemez biçimde tırmandıracağında hemfikir oldular. ABD DİB Türkiye'nin Rahip Brunson'ı serbest bırakmasının önemini de vurguladı" ifadelerini kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Cengiz: Başkan olarak hata bende

SONRAKİ HABER

9 öğrenciye cinsel istismarda bulunan emekli öğretmen tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...