04 Eylül 2018 12:57

TGS kağıt sıkıntısını Cumhurbaşkanlığına taşıdı

Türkiye Gazeteciler Sendikası, döviz karşısında eriyen TL sonrası artan kağıt sorununa dair Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Akarca ile görüştü.

Fotoğraf: TGS

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca ile gazete ve yayınevlerinin kâğıt sorununu görüştü. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmede Durmuş, dövizdeki artış nedeniyle yazılı basının girdiği ekonomik darboğazı anlatarak Sendika’nın çözüm önerilerini sundu. Durmuş, kısa vadede basın ilan kurumunun gazetelere sağladığı ilân gelirinin artırılması, kâğıtta KDV’nin sıfırlanması ve hükümetin kâğıt sübvansiyonu yapması gibi önlemlerin alınabileceğini anlattı.

Akarca ise gelişmeleri izlediklerini ve TGS’nin taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söyledi. Durmuş daha sonra, gazeteci kökenli vekillerle kâğıt sıkıntısını konuşmak üzere Meclis’e geçti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki hafta yaptığı açıklamada Türkiye medyasının en zor dönemini yaşadığını belirtmişti. Açıklamada, “Gazeteler bir kamu görevi yapmaktadır. Halkın haber alma hakkı kâğıt sorunuyla engellenemez. Hükümetin basın özgürlüğünü sağlaması demokrasinin olmazsa olmazıdır. Hükümet bu duruma sessiz kalamaz. Kâğıt krizine acil bir çözüm üretilmeli. Aksi halde yeni kapanmalar kapıdadır”  ifadelerine yer vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ŞPO İzmir: Folkart Incity'nın inşaatı durdurulmalıdır

SONRAKİ HABER

Buca’dan ekonomi manzarası: Gelir yarılandı; pazarcının satışı azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...