04 Eylül 2018 11:54

Cumhurbaşkanına hakaret davasında beraat kararı

Adana’da Eğitim Sen yöneticisi Mehmet Akarsubaşı, yargılandığı Cumhurbaşkanına hakaret davasında beraat etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da Eğitim Sen yöneticisi Mehmet Akarsubaşı, ‘Tek adam diktatörlüğü’ dediği için hakkında açılan Cumhurbaşkanına hakaret davasında beraat etti.

13 Mart 2016’da Ankara Güvenpark’ta yaşanan bombalı saldırıyı protesto ettikleri eylemden dolayı hakim karşısına çıkan 63 kişi arasında bulunan Eğitim Sen Adana Şubesi Yöneticisi Mehmet Akarsubaşı hakkında yargılandıkları duruşmanın ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret davası açılmıştı.

Akarsubaşı davaya konu olan açıklamasında “Onların tek adam diktatörlüğüne doğru giden değiştirmeye çalıştıkları Anayasa’ya karşı da, emek ve demokrasi güçlerinin hukuksuz şekilde yargılanmalarına da faşizme karşı da alkışlarla, ıslıklarla tepki gösterelim” demişti.

Adana 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Akarsubaşı beraat etti. Kararı değerlendiren Akarsubaşı’nın avukatı Tugay Bek, ‘Diktatör’ kelimesinin anlamının tek adam yönetimi olduğunu belirterek demokrasi, özgürlük ve insan hakları özlemi ile bu sözlerin söylenmesinin ve Anayasa değişikliğini eleştirmenin ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. “Diktatör demek ancak diktatörlüklerde suç olur” diyen Bek, “Bu Abdulhamit dönemini hatırlatıyor. O dönem de bir çok kelimeyi söylemek suç sayılıyordu” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Müşterinin hediye ettiği pastayı aldığı için işten atıldı

SONRAKİ HABER

Almanya’da yeni bir sol hareket kuruldu: Ayağa Kalk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...