02 Eylül 2018 13:58

16. Gençlik Yaz Kampı deklarasyonu

10-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kuşadası'nda gerçekleşen kampın sonuç deklarasyonu

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10-17 Ağustos tarihlerinde Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek 16. kez buluştuk.

Bilimden yanayız diyerek, sanattan yanayız diyerek, eşitlikten, özgürlükten, sınıfsız sömürüsüz bir dünyadan yanayız diyerek geldiğimiz kampımızdan bağımsızlık ve özgürlük çağrımızla ayrıldık.

1998'den bu yana düzenlediğimiz gençlik yaz kampımızın 16.sını başarıyla tamamladık.            

Yüzlerce liseli, üniversiteli ve işçi genç olarak hem ürettik, hem paylaştık.

Evrim atölyesinden, politik iktisat atölyesine, tiyatro atölyesinden heykel atölyesine kadar onlarca atölyede bize imkan verildiğinde neler üretebileceğimizi, kendi tartışmalarımızı kendimiz nasıl yönlendirebileceğimizi fark ettik.

Bir hafta boyunca bize "gelecek" olarak sunulan karanlığın karşısında eşit ve özgür bir geleceği nasıl inşa edebileceğimizi tartıştık. Düzenlediğimiz işçi-işsiz gençlik, liseli ve üniversiteli forumlarında Türkiye gençliğinin sorunlarını pek çok yönüyle tartıştık.

Önümüzdeki dönem, mevcut ekonomik gidişat ve biriken sorunlarla birlikte son yılların en ağır ve kötü koşullarında başlayacak. Önümüzdeki dönemde kapitalist-emperyalist sistemden kaynaklanan ve giderek derinleşen bu çelişkilerin faturası, çalışma ve yaşam koşullarının ağırlaşmasıyla işçi ve emekçi halklara, ve onların genç kuşaklarına çıkarılmak isteniyor. Böylesi bir zamanda ve bu koşullarda Türkiye gençliği olarak bu koşulları kabul etmeyeceğiz. Sermayenin boyunduruğu altında şekillenen bir geleceğin bizim geleceğimiz olamayacağını, kendi geleceğimizi kendimizin şekillendirdiği bir dünyanın mümkün olduğunu ve bunun için mücadele edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

16. Gençlik Yaz Kampı’nda buluşan yüzlerce genç olarak buradan ilan ediyoruz: Doğaya, bilime, insanlığa, emeğe özgürlük istiyoruz!

Karanlık bir gelecek yalnızca Türkiye gençliğini tehdit etmiyor. Bir avuç tekelci kapitalist, milyarların geleceğini savaş ve sömürü politikalarıyla kuşatıyor. Kapitalist-emperyalist sistem tüm dünya gençliğinin geleceğini tehdit ediyor.Türkiye gençliğinin mücadelesi tüm dünya gençliğinin eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir parçasıdır! 

26. Uluslararası Antifaşist Antiemperyalist Uluslarası Gençlik Kampı, bu yıl Meksika'da gerçekleşmişti, Meksika’dan yükselen çağrıya buradan bir selam gönderiyoruz!

Nazım Hikmet'in de dediği gibi

"Gelmiş dünyanın dört bir ucundan

Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız.

Yeşil dallarız dünya ağacından

Gençlik denen bir millet var, ondanız."

Kampımızı gençliğin tüm enerjisi ve coşkusuyla düzenledik. Kampımızda birlikte ördüğümüz kolektif yaşam, bizlere bir kez daha başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösterdi. Şimdi kampımızda deneyimlediğimiz kolektif yaşamı, atölyelerimize, fabrikalarımıza, sınıflarımıza, ülkenin dört bir yanına götürüyoruz.

Buradayız! Birlikteyiz, geleceği birlikte kazanacağız!

ÖNCEKİ HABER

16. Gençlik Yaz Kampı lise forumu deklarasyonu

SONRAKİ HABER

Dolar ne olacak, bize ne yapacak hocam?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa