01 Eylül 2018 17:55
Son Güncellenme Tarihi: 02 Eylül 2018 15:37

Yönetmen Aram Gülyüz yaşamını yitirdi

200'e yakın sinema filmi ve dizide yönetmen koltuğuna oturan Aram Gülyüz, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Ekran görüntüsü: Sözlü Tarih/YouTube

Paylaş

Ayşecik serisinden Yasemince’ye kadar 200’e yakın sinema filmine ve diziye imza atan yönetmen, senarist ve yapımcı Aram Gülyüz 87 yaşında hayatını kaybetti.

Gülyüz, Ayşecik film serisinden 90'lı yılların sevilen dizisi Yasemince'ye kadar 200'e yakın sinema filmi ve dizinin yönetmenliğini üstlenmişti. Gülyüz, 1958 yılında Metro Film'i kurarak yapımcı olarak sinemaya adım atmış, Metin Serezli ve Nurhan Nur’un baş­rolünü oynadığı ilk filmi Sensiz Yıllar'ı 1960 yılında çekmişti.

ARKADAŞLARI ARAM GÜLYÜZ’Ü ANLATTI: HIZLI, PRATİK VE ÇALIŞKAN BİR YÖNETMENDİ

Gülyüz’ün yaşamını yitirmesinin ardından sanatçı dostları duygularını paylaştı. Yönetmen Yılmaz Atadeniz, İsmail Güneş ve Nazif Tunç AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda Gülyüz’ün Türkiye sineması açısından önemine dikkat çekti.

Türkiye sinemasının önemli isimlerinin tek tek eksilmeye başladığını belirten Yönetmen Yılmaz Atadeniz, “Beraber çalışmadık ama her yerde beraberdik. Sete geldiğinde muhakkak yeni bir hikayeyle gelir ve hepimizi güldürürdü. Müthiş bir espri anlayışı vardı. Her şeyden evvel sadece sanatçı değildi. İnsan gibi insandı. Mükemmel bir insandı. Hiç kimseyi kırmadan hayatını geçirdi. Bağırmadan çağırmadan. Mükemmel, hızlı, pratik, çalışkan bir yönetmendi” ifadelerini kullandı.

‘ALTIN ÇAĞIN ADAMLARINDANDI’

Yönetmen Nazif Tunç, Gülyüz’ün vefatından duyduğu üzüntüsünü dile getirerek, “Aram Gülyüz de sonsuzluk yurduna göçtü. Sinemanın altın çağının yıldızları bir bir sönüyorlar işte” şeklinde konuştu. Gülyüz’ün çektiği film sayısıyla rekora koşan yönetmenlerinden biri olduğuna dikkati çeken Tunç, “Altın çağın, renkli adamlarındandı. Her tarakta bezi olan, becerikli, inanılmaz pozitif, ılımlı ve tatlı adamlardandı Aram Bey. Bir zenginlikti. Türk sinemasına çok emeği geçmiştir. Çok oyuncu yetiştirmiştir. Her türde film çekerdi ama yönettiği komedi filmleri hatırlardadır hâlâ. Komedi filmlerine daha yatkın bir sanatı vardı. Sinemamızın siyah beyaz dönemlerinin önde tutulan yönetmenlerindendi. Keşke hep öyle kalsaydı” dedi.

‘ÇOK SEVİMLİ İŞLER BIRAKTI’

Yönetmen İsmail Güneş ise Gülyüz’ün uzun yıllar boyunca sinemanın önemli isimlerinden biri olduğunun altını çizdi. Başarılı yönetmenin ömrünün sonuna kadar hep kameraya yakın ya da kameranın arkasında olduğunu vurgulayan Güneş, “Bu onun talihidir diyebiliriz. Çok sevimli, güzel işler bıraktı sinema dünyasına, gerek sinema gerek de televizyon alanında. Son zamanlarda da televizyonda hakikaten sevimli diziler meydana getirdi. Toprağı bol olsun.” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gürses: Barış, iktidarların alerjisinin olduğu bir kavramdır

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 48 kişide şarbon şüphesi, 5 mahalle karantinada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...