01 Eylül 2018 05:43

Halkbank 3,72 TL’den dolar sattı

Halkbank’ın döviz işlemleri gece saatlerinde hatalı kur üzerinden yapıldı. Banka, hatalı işlemlerin geçerliliği olmadığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Halkbank'ın internet sitesinde yayınlanan döviz kuru oranları vatandaşların kafasını karıştırdı. Gece saatlerinde dolar 3,72'yi, avro ise 4,32'yi gösterdi. Aynı saatlerde diğer bankalarda dolar 6,50; avro ise 7,60 seviyelerindeydi.

Halkbank'ın sitesine bir süre erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme sağlanamadı.

Halkbank'ın mobil uygulamasıyla işlem yapmak isteyen vatandaşlar ise “Döviz ve altın işlemleri geçici olarak durdurulmuştur” mesajıyla karşılaştı.

HALKBANK: YAZILIM KAYNAKLI BİR HATA

Konuya ilişkin Halkbank’tan yapılan açıklamada sorunun dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda yaşanan sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle yaşandığı ifade edildi. Hatalı kur üzerinden işlemler yapıldığını itiraf eden Halkbank, bu işlemlerin ‘kısıtlı sayıda’ olduğunu iddia etti. Soruna derhal müdahale edildiğini ifade eden Halkbank, müşteri ya da bankanın bu işlemlerden zarar görmediğini ileri sürdü.

Gün içerisinde konuya ilişkin Halkban'tan ikinci bir açıklama geldi. Açıklamada “31 Ağustos 2018 akşamı bankamızca döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan hatalı döviz kurları ile gerçekleştirilen müşteri döviz alım-satım işlemlerinin herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır. Söz konusu işlemler nedeniyle bankamızın ve müştelerimizin hiçbir şekilde kar/zarar durumu oluşmamıştır. Sistemimiz, normal işleyinde döviz alım-satım işlemlerine devam etmektedir” denildi.

KUR RAKAMLARI SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Halkbank'ın yayınladığı döviz kuru sosyal medya kullanıcıların da dikkatini çekti. Sosyal medya kullanıcıları Halkbank'ın sosyal medya hesabına mesajlar göndererek durumun fark edilmesi için çaba sarf etti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İrlanda’da kürtaj yasağı işte böyle bir mücadeleyle kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri’nin 701. haftası: Kayıp yakınlarına engelleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...