26 Ağustos 2018 05:30

Funda Eryiğit: Kadının üretime katılmadığı her topluluk eksiktir

Sinema sanatçısı Funda Eryiğit; 'Kadının üretime katılmadığı, kadınlardan çıkacak fikirlerin yok sayıldığı her sektör, her topluluk eksik'

Fotoğraf: @fundaery/İnstagram

Paylaş

Sinema sanatçısı Funda Eryiğit, kadının üretime katılmadığı, kadınlardan çıkacak fikirlerin yok sayıldığı her sektör, her topluluğun eksik olduğunu söyleyerek, "Erkek ve kadın ancak birlikte var olabildiğinde insanlığı daha iyi bir noktaya götürebilir" dedi. 

Hürriyet'ten Hakan Gence'ye konuşan Eryiğit, kentsel dönüşüm için de 'Şehirle ilgili hafızamız çok hızlı bir şekilde yok oluyor. Taksim’de bir buluşma noktası tarif etmek istesem, ertesi gün değişebilir.' ifadelerini kullandı.

Eryiğit'in röportajından bazı bölümler:

♦ "Bu sadece polis olmakla ilgili değil, bütün sektörlerde erkek egemen bir yapı var. Her kadının böyle bir ortama uyumlanmak için, uyumlanmak istiyorsa tabii, kendi yöntemleri vardır. Doğru ya da yanlış... Ama kadının üretime katılmadığı, kadınlardan çıkacak fikirlerin yok sayıldığı her sektör, her topluluk eksik. Erkek ve kadın ancak birlikte var olabildiğinde insanlığı daha iyi bir noktaya götürebilir."

♦ "Erkek egemenliğini yaşamamış bir kadın yoktur. Mesela seslendirme yapmaya başladığımda şansımın erkeklerden daha az olduğu söylendi. Erkek sesi daha güvenilir bulunuyormuş!"

♦ "Anı üretmemeye başladığımızı düşünüyorum. Oyunda anlatmaya çalıştığımız şeylerden biri bu. Şehirle ilgili hafızamız çok hızlı bir şekilde yok oluyor. Taksim’de bir buluşma noktası tarif etmek istesem, ertesi gün değişebilir. Şehir sürekli bir yıkım-yapım halinde. Dolayısıyla şehirle aramızdaki bağlantı giderek kopuyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop istifa etti

SONRAKİ HABER

Ekonomideki kötü gidişatın ilk faturası eğitime çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...