24 Ağustos 2018 10:35

Çerkesler Uzunyayla’da festivalde buluştu

Çerkesler, Kafkas Derneği’nin kuruluşun 50. yılında yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı coşkulu bir festival gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kafkas Derneği’nin kuruluşun 50. yılında Kayseri Uzunyayla’da bir araya gelen Çerkesler yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı coşkulu bir festival gerçekleştirdi.

Rusya’da Çarlık tarafından 1864 yılında soykırıma uğrayan ve anavatanlarından sürgün edilen Çerkesler, sürgün edildiği Türkiye’nin dört bir yanına dağılmak zorunda kalmıştır. Büyük çoğunluğunun yaşadığı bölge olan Uzunyayla’da Kaynar köyünde buluşan Çerkesler, Kafkas Derneği’nin kuruluşun 50. yılında yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı coşkulu bir festival gerçekleştirdi.

Yapılan iki günlük festivalde Çerkeslerin ortak görüşü, “festivaller biz Çerkeslerin bir araya gelmesini sağlamak ve kültürlerini yaşatmak için etkili bir yöntem” oldu. 

Festivalde Çerkes figürlerinin olduğu hediyelik eşyalar ve Çerkes yöresel yemekleri ön plana çıktı. Çerkes atlı okçuluk kulübünün etkinliği ile başlayan festival konuşmaların ardından Çerkeslerin yöresel dansları ile devam etti. Elbruz Halk Dansları Topluluğu, Sozraş Halk Dansları Topluluğu, Aşemez Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.

Kelime Oyunu programı sunucusu Ali İhsan Varol’un da katıldığı festivalde, Çerkesler ünlü müzik grupları; Nahush Kerim, Sati Kazanova, Hatti Müzik Grubu, Maze Müzik Grubu, Waynax Müzik Grubu ve Abhaz Devlet Sanatçısı Erik Mika sahne aldı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sarıçoban’dan ’Deranged’ sergisi

SONRAKİ HABER

Giresun’da müze diye boşaltılan tarihi bina İmam Hatip Lisesi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...