24 Ağustos 2018 08:06

Bireysel silahlanmadaki artışla silahlı saldırılar sokakları sardı

Bireysel silahlanmadaki artışla birlikte ölümler ve yaralanmalar artıyor. İstanbul, Kocaeli ve Uşak’ta silahla saldırı olaylarında 1 kişi öldü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde iddiaya göre Y.S ve A.Y. isimli çocuklar aralarında oyun oynarken Y.S., babasına ait kurusıkı tabanca ile A.Y'ye ateş etti. A.Y. kalçasından yaralanırken arkadaşı Y.S. ise korkarak olay yerinden kaçtı. Mahalleliler 112 Acili arayarak yardım istedi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralanan A.Y. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ardından da hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

BÜFEYE TÜFEKLE ATEŞ AÇILDI

Uşak’ın Eşme ilçesinde de bir büfeye yaklaşan otomobilin içindeki kişi ya da kişilerce, işyerinin önünde oturanlara pompalı tüfekle ateş açıldı. Büfede müşteri olarak bulunan Hasan Çetin (27), Ozan Yavaşça (24) ve Mehmet Coşkun (32) vücutlarına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Otomobil, saldırının ardından olay yerinden hızla uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Eşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Hasan Çetin, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Özel bir hastaneye sevk edilen Mehmet Coşkun ve Ozan Yavaşça'nın tedavileri ise sürüyor.  

KAVGAYI AYIRMAYA ÇALIŞIRKEN VURULDU

İstanbul Beyoğlu’da da iddiaya göre bir eğlence mekânında iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra dışarıda kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine eğlence mekânının yanında bulunan büfenin sahibi Harun Yılmaz, kavgayı ayırmaya çalıştı. O sırada kavga eden gruptan bir kişi silahını ateşledi. Silahtan çıkan mermi Yılmaz’ın sağ bacağına isabet etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Yılmaz’ı ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

Adana’da da kavga sırasında husumetli oldukları iddia edilen kişi ile bu sırada motosikletle tesadüfen yoldan geçen baba ve kızını silahla yaralan, Durmaz A. ile oğulları Erhan ve Uğur A. yakalandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şile'de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı

SONRAKİ HABER

Avrupalılar seferleri durdurdu; pazara Türkler göz koydu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...