21 Ağustos 2018 11:33

HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, mezarı başında anıldı

HDP’nin Diyarbakır milletvekilleri, yöneticileri ve yakınları, 1991 yılında öldürülen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın mezarını ziyaret etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekilleri Selçuk Mızraklı ve Remziye Tosun, HDP ve KHK ile kapatılan MEYA-DER  yöneticileri,  Aydın ailesinin de aralarında bulunduğu bir grup gözaltına alındıktan sonra öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ı mezarı başında andı. Aydın’ın Mardinkapı Mezarlığı’ndaki mezarı başında bir araya gelen siyasetçiler, saygı duruşu ardından dualar okudu.

‘VEDAT AYDIN’IN ETKİSİ SÜRÜYOR’

Aydın’ın mezarı başında konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı, Vedat Aydın’ın devletin gözü önünde kaybedildiğini belirterek, “Üzerinden çok sene geçti ama Vedat Aydın’ın bıraktığı etki, duruşuyla ve mücadelesiyle Kürtler üzerinde hala devam ediyor. Demokrasi ruhu hala devam eden Aydın, devrimci özelliği bize güç ve moral veriyor. Onun mücadelesi bizimle beraber devam edecektir” dedi.

 Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın da Kurban Bayramının bütün insanlığa barış getirmesini isteyerek, “Bir şekilde Kürtlerin ve Ortadoğu’daki halkların birlikte ve barış içinde yaşayacağı bir yönetim olması gerekiyor” dedi.  

 Konuşmaların ardından HDP’li vekiller ve beraberindekiler, Mardinkapı Mezarlığı’ndan ayrılarak ev ziyaretlerine geçti.

MEZARLARA KARANFİL BIRAKILDI

Bölge’nin bütün illerinde bayramın ilk günü vesilesiyle yurttaşlar mezarlıkları ziyaret etti. Mezarlık ziyaretlerinde dualar okunurken, Van’da Kimsesizler mezarlığında mezarlar üzerine karanfiller bırakıldı. Hakkari’de HDP ve DBP’liler mezarlığa gelerek ailelerle bayramlaştı. Ardından konuşan HDP Merkez İlçe Eski Eş Başkanı Necmettin Acar, bayramların özgürlük ve barışa vesile olmasını diledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fındık işçileri bayramı çadırda karşıladı

SONRAKİ HABER

Roboski’de bayram hâlâ kara!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...