20 Ağustos 2018 10:59

Merkel: Türkiye'nin özel bir Alman ekonomik yardımına ihtiyacı yok

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'Türkiye'nin şimdilik özel bir Alman ekonomik yardımına ihtiyacı yok' açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş/AA

Paylaş

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerle ilgili açıklama yapan Angela Merkel, "Türkiye'nin şimdilik özel bir Alman ekonomik yardımına ihtiyacı yok" dedi.

Federal Hükümet'in Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin'de yaptığı haftalık basın toplantısında "Biz her zaman tekrar tekrar söylediğimiz gibi Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak için yapıcı çaba sarf ediyoruz. Türkiye ile Almanya arasında iyi ekonomik ilişkilerin kurulması için çalışıyoruz" demişti.

Türkiye'ye mali yardım yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir soruya da Seibert, federal hükümetin gündemde böyle bir konu olmadığını kaydetmişti.

Konuyla ilgili daha önce de bir açıklama yapan Merkel, "Türkiye'de ekonomik istikrarsızlık kimsenin çıkarına değil. Ancak Merkez Bankası'nın bağımsız olmasını sağlamak için her şey yapılmalı'' ifadesini kullanmıştı.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise ABD'nin Türkiye ve Çin'e ek gümrük vergisi uygulaması üzerinden Trump'ı eleştirmiş ve "Bu ticaret savaşı ekonomik büyümeyi hem yavaşlatıyor hem de tahrip ediyor. Yeni belirsizlikler ortaya çıkarıyor" değerlendirmesini yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Abi kendi gemimizi kendimiz yapacağız!

SONRAKİ HABER

Fateks yönetimi tazminatımı eksik yatırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...