20 Ağustos 2018 07:58

Van’da 3 günde 22 sanatçı sahne alacak: Mohsen Namjoo, Ezhel, Teoman…

7-8-9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 'GezginFest Van'da aralarında Mohsen Namjoo, Ezhel ve Ahmet Aslan'ın da olduğu 22 sanatçı ve grup sahne alacak.

Mohsen Namjoo. Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

Paylaş

Bölge'nin ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip “GezginFest Van” 7-8-9 Eylül tarihlerinde Dokuzağaç köyünde yer alan Ada Gevaş İskelesi’nde gerçekleşiyor. 80 binden fazla doğa, kamp, seyahatseverin buluşacağı GezginFest Van, insanı ve doğayı seven, “mutluluk paylaştıkça güzeldir” felsefesini benimseyen topluluğunun katılımını hedefliyor.

3 GÜNDE 22 SANATÇI…

Bölgenin ilk ve en büyük gençlik festivali olan “GezginFest Van” da 3 günde 22 sanatçı ve grup sahne alacak. Doğu-Batı kültürünün sosyal etkileşiminin arttırılması amacı ile yola çıkan festivalde Athena, Teoman, Selda Bağcan, Kardeş Türküler, Ezhel, Manga, Ahmet Aslan, İlkay Akkaya, Melek Mosso, Can Bonomo, Sena Şener, Shantel, Emir Can İğrek, Fatma Turgut, Yener Çevik, Kurtalan Ekspres, Gazapizm, İlyas Yalçıntaş gibi sanatçılar festival ruhunu yaşamak ve yaşatmak için bir araya geliyor.

MOHSEN NAMJOO SAHNE ALACAK

Festival’de ayrıca; 9 yıl sonra Akdamar Kilisesi’nde gerçekleşecek ayine İran, Gürcistan, Azarbeycan, Ermenistan gibi yakın ülkelerden on binlerce kişinin katılamını beklenirken, ABD'de yaşayan dünyaca ünlü İranlı müzisyen Mohsen Nomjoo da performansını sergileyecek.

VAN EKSPRESİ İLE ULAŞIM SAĞLANABİLİR

Bölge'de yapılan ilk festival olmasının dışında, Kars Treni’nin (Doğu Ekspresi) aynı hat uzunluğuna sahip olan Van Ekspresi ile ulaşımının sağlanabiliyor olması, katılımcılara unutamayacakları bir ulaşım imkanı da sağlıyor. Interrail Türkiye&Hayal Kahvesi ortaklığı ile organize edilen GezginFest Van’da konserler dışında oyunlar, atölyeler, film gösterileri, geri dönüşüm atölyesi, su savaşı, kütüphane, açık mikrofon, yoga, pilates, meditasyon, sabah sporu, robot Show, jonglör atölyesi, ateş gösterisi, baloncuk partisi, lunapark, school of samba, Gencer Savaş ile ritim atölyesi ve jam session sahnesi gibi etkinlikler insanların sıkılmadan üç gün boyunca güzel vakit geçirmesini sağlayacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mültecinin bayramı

SONRAKİ HABER

İsrailli barış aktivisti Uri Avnery yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...