16 Ağustos 2018 07:20

Sanayi üretimi haziran ayında beklentilerin altında kaldı

TÜİK'in 'Sanayi Üretim Endeksi' raporuna göre haziran ayındaki sanayi üretimi beklentinin altında kaldı.

(Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  'Sanayi Üretim Endeksi' raporunu açıkladı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 civarında artması beklenen haziran ayı sanayi üretimindeki artış yüzde 3,2'de kaldı.

Dünya gazetesinin haberine göre Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Haziran ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,6 arttı.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Haziran ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,2 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 2,1 arttı.

2018 yılı ikinci çeyreğinde takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,3 arttı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 0,7 azaldı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te terlik imalathanesinde yangın çıktı, biri çocuk 2 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Türkiye İşçi Partisi, parti adı ve 'TİP rumuzu' sorununu aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...