15 Ağustos 2018 11:48

Kanser hastası hastane bahçesinde böyle öldü!

Tedavi amacıyla geldiği Manisa'da kalacak yeri olmadığı için 1 yıldır hastane bahçesinde yaşayan kanser hastası, bir bankın üzerinde ölü bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Manisa'da, cilt kanseri Hüseyin Ayılmazer, tedavi gördüğü hastanenin bahçesindeki bankın üzerinde ölü bulundu. Geçen yıl da kemoterapi ilaçları çalınan Ayılmazer'in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Manisa Devlet Hastanesi bahçesinde bankta hareketsiz yatan bir kişi olduğunu fark eden temizlik işçileri, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, banktaki kişinin yaşamını yitirmiş olduğunu belirledi. Ölen kişinin, hastanede bir süredir cilt kanseri nedeniyle tedavi gören Hüseyin Ayılmazer olduğu belirlendi.

Ayılmazer 2014 yılında cilt kanserine yakalandı. Hepatit B olması, verem ve enfeksiyon kapma gibi çeşitli sıkıntılar da yaşayan Hüseyin Ayılmazer, bir yıl önce geldiği Manisa'daki tedavisi sırasında kalacak yeri olmaması nedeniyle bugüne kadar hastane bahçesinde yaşadı. Olay günü, Ayılmazer'in taburcu edildikten sonra, yine yattığı hastane bahçesindeki bankta ölü bulunduğu öğrenildi.

İLAÇLARI ÇALINMIŞTI

Yaşamını yitiren Hüseyin Ayılmazer'in geçen yıl kasım ayında da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada kemoterapi ilaçlarının da çalındığı öğrenildi. Ayılmazer’in kalacak yeri olmadığı için hastane bahçesinde kalktığı ifade edildi.

SES: SAĞLIK SİSTEMİNİN GELDİĞİ YERİ GÖSTERİYOR

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, Ayılmazer’in yaşadıklarının kabul edilebilir olmadığını ve büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Ayılmazer’in yeşil kartlı olduğunu belirten Kara şöyle konuştu:

“Yılmazer’in kanser hastalığının yanında psikolojik sağlık sorunlarına dair bilgiler var. Hastanın hem kanser hem de psikolojik tedaviyi hastanede alması gerekirken, hastane bahçesinde yaşamını yitirmesi toplum vicdanında kabul edilemez. Bu durum sağlık sisteminin, sağlığa erişimin geldiği noktayı gösteriyor.”

Kara, kanser ilaçlarına erişimde de ciddi sorunlar yaşandığını kayderek, “Bir hastane sahibinin sağlık bakanı olması bile sağlık hizmetlerinin sunumunun nasıl ele alınacağını ele veriyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

New York Times: ABD'nin yeni yaptırımları arasında THY de var

SONRAKİ HABER

KPSS'den yüksek puan alan öğretmen adaylarına mülakat oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...