14 Ağustos 2018 10:05

Uyuşturucu 0 – 1 Adana

Uyuşturucuya karşı düzenlenen, 16 takımın katıldığı turnuvada takımların turnuva hakkındaki görüşlerini ve önerilerini derledik.

Fotoğraf: Volkan Pekal/EVRENSEL

Paylaş

Aydın YİĞİT
Adana

Adana, uyuşturucunun da sporun da gençler içerisinde yaygın olduğu kentlerden biri. Sporu daha elverişli görerek uyuşturucu kullanım oranını azaltmak, teşhirini yapmak ve gençliğin “daha güzel bir dünyayı nasıl var ederiz?​” sorusuna cevap arayacağı bir platformu sağlamak adına bir turnuva düzenlendi. Çocuk istismarlarındaki artıştan gençliğin işsizlik sorununa kadar birçok konuya değinilen bu turnuva kentin yaz aylarında yaşadığı kasvetli havaya tesir ederek çok ses getirdi ve yüzlerce gencin semtlerde, iş yerlerinde kendi sorunlarını da yer yer tartıştığı bir platform olanağı sağladı. 16 takımın katıldığı turnuvada takımların turnuva hakkındaki görüşlerini ve önerilerini derledik.

ANADOLU MADRİD

Uyuşturucuya karşı yapılan bu turnuva aynı zamanda sporun, kardeşliğin, dayanışmanın önemini daha da ön plana çıkarması ile “turnuva iyi ki katılmışız” hissi verdi. Sadece bir topun peşinden koşmak değil de hangi sebeple orada olduğumuzu bilmek, diğer halı saha maçlarından ayrı bir haz, heyecan verdi; bize arkadaşlık ortamı yarattı. Katıldığımıza ve bu heyecana ortak olduğumuza takımca çok memnunuz. Bizi böylesi güzel bir platformda buluşturan, her gün, her saat, her dakika emek veren komite üyelerine ve Seyhan Belediyesi’ne teşekkür ederiz.  Böyle turnuvaların devamının olması ve aynı çatı altında görüşmek dileğiyle.

ANADOLU 

Uyuşturucuya karşı olması güzel bir şeydi. Bunun devamı olması lazım. Böyle senede bir defa değil de 2-3 defa yapılması daha iyi olabilir. İyi bir turnuvaydı. Turnuvaya katılan her takımı ve şampiyon olan takımı tebrik ederiz.

GARDAŞLAR

Güzel bir anlamı vardı. Bizim takımın hepsi çok sevdi ve beğendi. Böyle etkinlikler daha sık yapılmalı.

KAPLANPENCHE

Öncelikle KaplanPenCHE olarak kura çekiminde de söylediğimiz gibi bizim derdimiz şampiyonluk değil. “Maksat dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik” diyerek turnuvanın açılış maçını yapmıştık. Maalesef elendik, lakin turnuva boyunca hep takip ettik maçları. Bu turnuvanın diğer halı saha maçlarından farkı şuydu; öncelikle uyuşturucuya ve çocuk istismarına karşı düzenlenen bir etkinlikti ve bu bambaşka boyuta taşıdı. Ayrıca sporda kardeşlik ve dostluğun daha bir anlamlı olması adına çok güzel bir turnuvaydı, umarım bu turnuvanın devamı gelir. Turnuvaya katılan tüm dostlarımızın ve kardeşlerimizin ayaklarına sağlık, bu turnuvaya katılan takımların hepsi birer şampiyondur.

6.BÖLGE

Uyuşturucuya karşı olan bu turnuvanın önemi bizim için herkesten biraz daha farklı oldu.

6. Bölge olarak uyuşturucuya karşı vermiş olduğumuz mücadelede yalnız olmadığımızı gördük ve bu, bizi sevindirdi. Diğer halı saha maçlarından farkı da futbolun sadece bir topun peşinde koşmak olmadığını, sahaların aynı zamanda toplumsal mesaj vermek için en iyi yerlerden biri olduğunu göstermekti. Tribünlerde uyuşturucuya karşı pankart yapmaktan yeşil sahalarda ter dökmeye kadar emek vermek bizi onurlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sokaklardan tribünlere, tribünlerden yeşil sahalara, uyuşturucuya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

BAHÇELİEVLER

Turnuvayı bir spor müsabakasından daha çok varoş kitleleri uyuşturucudan uzak tutmak için yapılan en iyi organizasyonlardan biri olarak görüyoruz. Bu tür organizasyonların devamının gelmesini gönülden arzu ediyoruz. Projede emeği geçen Cumhuriyet Halk Partililere ve Emek Partililere teşekkür ederiz.

MINNINA TURBEYLER

Fikir sahibi kim ise ona tebriklerimi sunuyorum. Güzel düşünce lakin ismine yakışır şekilde daha da büyütmek gerekir. Bizce farklı bir şey olabilirdi. Mesela uyuşturucuya hayır diyen gençler aileleriyle halı saha maçında deyip anneleri de bu işin içine katıp onların da görüşlerini alabilirdik.

Dediğimiz gibi temaslar, düşünceler güzel ve niyet de güzel. Gençler olarak birkaç haftalığına sosyal aktiviteyi yoğun hâle getirdik. Alkolle, uyuşturucuyla değil; hem spor yaparak hem arkadaş edinerek mutlu olunabileceğini gösterdik.

BLUE ARMY

Anlamı büyüktü. Gençliğe zarar veren birçok şeyin önüne geçmekti amaç. Dostluk, kardeşlik açısından güzel oldu. Diğer spor müsabakalarından farkı ise zararlı olan şeyleri spor yoluyla insanlara anlatmaktı.

MEYDAN GENÇLERBİRLİĞİ

Uyuşturucu kullanan kişilerin uyuşturucuya bağlı değil, spora bağlı olmaları açısından ve asıl güzel olanın spor olduğunu anlatabilen bir turnuvaydı. Birçok kişinin ilgisini çeken bir turnuva oldu. Turnuvayı iyi bulduk ve bu tip turnuvaların devam etmesini isteriz. Diğer halı saha maçları zevk ve eğlence için oynanıyor ama bu turnuva, uyuşturucuya karşı oynanan bir turnuva olması açısından önemliydi.

ŞAKİRPAŞA EMEKSPOR

Çok güzel bir anlamı vardı turnuvanın. Mahalledeki işsiz gençliğin uyuşturucuya değil de spora yönelmesi için iyi oldu. Gençler turnuvayı güzel bir aktivite olarak buldular. Her sene böyle etkinlikler gerekiyor. Diğer halı saha maçlarından farklı olarak hakem vardı, disiplinli oldu. Sporda -ne yazık ki- alışık olduğumuz küfür yoktu, tüm takımlarda saygı ve kardeşlik vardı.

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti Tokat İl Başkanı ve yardımcısı görevinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Futbol, burjuvazi ve kulüpler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa