11 Ağustos 2018 07:15

BDDK, 'Bankalar acil toplanacak' haberlerini yalanladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 'döviz kuru sonrası toplantı yapılacak' haberlerini yalanladı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), döviz kuru artışının etkilerini konuşmak üzere bankalarla acil toplantı yapacağı haberlerini yalanladı. Haberlerde, “Kırmızı Cuma” diye isim verilen krizin bankalarda ne gibi tahribata sebebiyet verdiğini bugün İstanbul’da gerçekleştirilecek toplantı ile bankacılardan dinleyeceği ve toplantı talebininde bankalardan geldiği belirtiliyordu.

HABERLERE YALANLAMA GELDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK), bazı basın yayın organlarında Kurumun bankalarla bir toplantı tertip ettiğine ilişkin bir kısım haberlerin yayınlandığı belirtilerek, "Kurumumuzun bankalarla herhangi bir toplantısı bulunmamaktadır. Bu nevi asılsız haber yapanlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde yasal yollara başvurulacaktır. Bu tür haberlere itibar edilmemesi kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullandı.

NE OLMUŞTU?

BDDK’nın Gayrettepe’deki binasında yapılacağı öğrenilen toplantıda, kamu bankaları dahil bankalar, katılım bankaları, leasing ve faktoring şirketleri, yatırım ve kalkınma bankaları gibi bütün finans kuruluşlarının genel müdür seviyesinde temsil edilmesi şart koşuldu.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in başkanlık edeceği toplantıda kurul üyeleri de hazır bulunacak. 

Hafta içi krizin daha derinleşmesinden endişe edilirken likidite sıkışıklığına karşı nelerin yapılabileceği de banka genel müdürleri ile istişare edilecek. Haberde hızla yükselen dolar yüzünden bankaların dolar talebini karşılamakta sıkıntı yaşadığı ifade edildi. Yine bankacılık sektörünün büyük bir çöküş yaşadığı 2001 krizinden sonra TL’de en büyük değer kaybının yaşandığı da vurgulandı.

Üç büyük banka şubesine yapılan ziyaretlerde müşterilerin döviz taleplerinin karşılanmasında güçlükler yaşandığını aktarıldı. İki bankada müşterilerin, şubeler genel müdürlüklerden ikmal bekledikleri için döviz temin edemediği, bir bankada da 5 bin dolar çekme talebinin karşılanamadığı belirtildi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayıdan post emperyalizmden dost olmaz!

SONRAKİ HABER

Fox TV’de Sedat Bozkurt’un görevine son verildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...