10 Ağustos 2018 15:18

Gıda-İş eski Genel Başkanı Kemal Nebioğlu anıldı

DİSK’in kurucularından, Gıda-İş ve DİSK’in eski genel başkanlarından Kemal Nebioğlu, ölümünün 12. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK’in kurucularından, Gıda-İş ve DİSK’in eski genel başkanlarından Kemal Nebioğlu, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda mezarı başında anıldı. Yapılan törene, Kemal Nebioğlu’nun ailesi, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, DİSK eski başkanları Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Merkez Yöneticileri Özkan Atar ve Seyfettin Gülengül, DİSK üyesi sendikaların merkez ve şube yöneticileri ile DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler katıldı.

Gıda-İş Genel Sekreteri Levent Gökçek’in açılış konuşması ve saygı duruşuna davet etmesiyle başlayan anma programında ilk sözü Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan aldı. Geçtiğimiz günlerde Ordu’da yaşanan sel felaketine değinen Aslan, bu felaketin sermayenin rant ve talan politikalarının sonucu olduğunu belirtti. Yaşanan ekonomik krizin Türkiye ekonomisinin kötü yönetilmesinin bir sonucu olduğunu belirten Aslan, zamlara, işten çıkarmalara, iş cinayetlerine ve düşük ücretlere karşı ortak mücadele etmenin önemini vurguladı. Sendikaların denetiminin, Devlet Devlet Kurumu’na devredilmesine de değinen Seyit Aslan, “Sendilar devlet kurumu değildir. Seçilmiş yöneticiler atanmış bürokratlar tarafından denetlenemez. Sendikaların denetimini sadece gerçek sahipleri yani üyeleri ve Türkiye işçi sınıfı yapar” dedi.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ise siyasi iktidarın sermayenin çıkarları doğrultusunda yürüttüğü politikaların işçi sınıfını yok saydığını söyledi. Çalışma hayatını ilgilendiren son düzenlemelere de değinen Çerkezoğlu, “DİSK’in ilkeleri doğrultusunda omuz omuza mücadele etme kararlılığındayız” dedi.

Anma töreni, yapılan konuşmaların ardından Kemal Nebioğlu’nun mezarına karanfillerin bırakılmasıyla son buldu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tayyipler Alemi’ pankartı nedeniyle tutuklanan 4 ODTÜ’lü serbest!

SONRAKİ HABER

Devlet Bahçeli: Dolarla doğmadık, olmayınca da ölmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...