10 Ağustos 2018 10:19

Faik Öztrak kimdir?

CHP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulunda Parti Sözcülüğüne getirilen Faik Öztrak kimdir?

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Faik Öztrak, 26 Mart 1954'te Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Ekonomi Bölümü’nden 1977 yılında mezun olan Faik Öztrak, 1987 yılında İngiltere Birmingham Üniversitesi’nden Kalkınma Finansmanı konusunda lisansüstü diploma ve master  derecelerini aldı.

Meslek yaşamına Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) 1978'de başlayan Öztrak, Daire Başkanlığı, Genel Müdürlük, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda Başkan Yardımcısı ola Fauk Öztrak, 2001 krizinden sonra ise Hazine Müsteşarı olarak görev yaptı.

Öztrak, hükümet değişikliğinin ardından, 2003 yılında Hazine Müsteşarlığından ayrıldı ve bu tarihten sonra Milliyet gazetesinde ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuk öğretim üyeliği, TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu direktörlüğü yaptı.

23, 24, 25 ve 26. dönemlerde CHP Tekirdağ Milletvekili seçilen Öztrak, 23. dönem TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinde ve Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubunda bulunmuş, Asambleye bağlı Ekonomik ve Mali İşler, Sosyal İşler ve Eğitim Komisyonu Başkanlığı yaptı. 24. dönem TBMM’de NATO Parlamenter Asamblesi(NATO-PA) üyesi olan Öztrak, NATO-PA Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanlığı görevinde bulunan Öztrak, halen NATO-PA Transatlantik Ekonomik İlişkiler Alt Komitesi Başkanlığı görevini yürütmektedir.

2008-2016 yılları arasında CHP’de Parti Meclisi üyeliği, Genel Saymanlık, Ekonomi Politikaları, İşveren Sendikaları ve Kuruluşları, Dış İlişkiler(Vekaleten) Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Faik Öztrak, 10 Ağustos 2018'de CHP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulunda Parti Sözcülüğüne getirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin yeni MYK'si belli oldu

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu, TBMM'nin cinsel istismarları araştırmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...