09 Ağustos 2018 16:26

‘İktidar hasta tutuklular için hiçbir adım atmıyor’

Samsun-Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan hasta tutuklular İnsan Hakları Derneğine mektup mektup yazdı.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklular, İHD Van Şubesine gönderdikleri mektupla aynı cezaevinde kalan hasta tutuklu arkadaşları Engin Aydınalp ve Ömer Çeken’in durumuna dikkat çekti. Şube Başkanı Murat Melet, “İktidar hasta tutuklular için adım atmıyor” dedi.

Samsun-Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklular, içerisinde bulundukları koşullara ve hasta tutuklu arkadaşlarının durumuna dikkat çekmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi’ne mektup gönderdi. 59 siyasi tutuklu adına gönderilen mektupta, kaldıkları koşulların Türkiye’nin diğer cezaevlerindeki koşullarla benzer olduğunu aktaran tutuklular, 59 kişi 4 koğuşta kaldıklarını belirtti. Bulundukları cezaevinin yaşam koşullarının zor ve nemli bir havası olması nedeniyle özellikle hasta arkadaşlarının zorlandığını paylaşan tutuklular, hastaneye sevk taleplerinin ise çoğunlukla yanıtsız bırakıldığını kaydetti. Mektupta, cezaevinde kalan MNS kanseri arkadaşları Koçer Özdal’ın tedavi için Ankara’ya gönderildiği bilgisini veren tutukluklar, 27 yıldır cezaevinde olan diğer hasta tutuklu arkadaşları Engin Aydınalp ve Ömer Çeken’in durumuna dikkat çekti. 

‘İNSANA DEĞER VERİLMİYOR’

İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, hapishanelerdeki yaşam koşullarının gittikçe zorlaştığı ifade etti. Türkiye’de rejim değişikliği ile birlikte insana verilen değerin daha da azaldığını belirten Melet, hapishanelerde yüzlerce ağır hasta mahpus olmasına rağmen siyasal iktidarın hiçbir insani adım atmadığını söyledi. İnsana değer verilmeyen bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz etmenin imkansız olduğunu vurgulayan Melet, “Türkiye’de sorunlar çözülmek isteniyorsa başta hasta mahpusların bırakılmasından tutalım hapishanelerin durumunun düzeltilmesiyle başlar. Aksi takdirde ülkenin düzeleceğini düşünmüyoruz” dedi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk istismarına karşı Bakanlığın çalışması yokmuş

SONRAKİ HABER

Şube Başkanı işten atmalar ve istifalarla ilgili muhalefeti suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...