08 Ağustos 2020 11:21
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ağustos 2020 11:23

8 Ağustos Dünya Kediler Günü kutlanıyor

Dünya Kediler Günü (Uluslararası Kediler Günü) bugün dünya genelinde kutlanırken sosyal medyada da 'kedi bayramı' yaşanıyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bugün Dünya Kediler Günü. Kediseverler, 2002'den bu yana her yıl 8 Ağustos'ta kutlanan ve Uluslararası Kedi Günü olarak da geçen kediler günü vesilesiyle insanların kedilerle olan bağlarını güçlendirmeye çalışıyor.

Dünya Kediler Günü, Uluslararası Hayvan Refahı Fonu tarafından 2002 yılında insanlarla kediler arasındaki bağı kuvvetlendirme ve genel olarak hayvan refahını ilgilendiren konulara farkındalık sağlamak amacıyla ilan edildi. Buna ek olarak Dünya Kediler Günü, Avrupa ülkelerinde 17 Şubat’ta, Rusya’da 1 Mart’ta kutlanıyor.

Türkiye'nin aksine sokakta kediye rastlamanın mümkün olmadığı ülkelerde ortaya çıkan ve ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, Hindistan gibi dünyanın pek çok bölgesine yayılan kedi kafeler için bir hayli hareketli geçen 8 Ağustos Dünya Kediler Günü’nde aynı zamanda dünya genelinde hayvan özgürlüğü ve hakları için çalışan kurumlara bağışlar yapılıyor. Kedi kafeler son dönemde Türkiye'de açılmaya başlandı.

Sosyal medyanın vazgeçilmezleri arasında yer alan, fotoğrafları ve şirinlikleriyle Facebook, Twitter, Instagram gibi mecralarda adından hayli söz ettiren kediler için bugün Twitter’da da #DünyaKedilerGünü ve #internationalcatday etiketleriyle mesajlar paylaşılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kredi ve kart borcundan ilk altı ayda 711 bin kişi yasal takibe alındı

SONRAKİ HABER

İzmir Torbalı'daki iş cinayetinde 53 yaşındaki işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...