08 Ağustos 2018 04:14
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ağustos 2018 10:29

Dolar ve avroda son durum (8 Ağustos 2018)

Dolar ve avro, yeni rekorlar kırdıktan sonra 'Washington'la görüşme' gündemiyle kısmen geriledi. Gözler toplantıdan çıkacak sonuçta.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Dolar 10 günde 4,76’dan 5,42'ye kadar gelirken avro da 6 lira bandını geçti. ABD ile mutabakat görüşmeleri TL'deki değer kaybını kısmen dindirse de çarşamba saat 14.25 itibariyle dolar 5,2942, avro 6,1416 liradan işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,2880 lira, avronun satış fiyatı ise 6,1340 lira olmuştu.

Dışişleri heyetinin bugün Washington'da yapacağı toplantının dövizin seyrinde de önemli rol oynaması bekleniyor.

AHL Forex notunda ABD ile Türkiye arasındaki gerilimin ne şekil alacağının izlendiği belirtilerek, "Bu belirsizlik ve beklentiler eşliğinde kurda bugün 5.21-5.18 destekleri üzerinde kalındıkça yukarı yönlü istek devam edebilir. Bu durumda 5.28 ilk direnç olacakken aşılması durumunda 5.3350 ve 5.3650 sonraki dirençler olarak takip edilecek. ABD'den gelebilecek olumlu bir haberde kurun 5.18 altında 5.10'a doğru geri çekilmesi mümkün olabilir" denildi.

EKONOMİYİ DAHA ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Derinleşen kur krizinin inşaattan sonra otomotiv ve bankalara da uzanması gündemdeyken FED'in ileriki dönemde faizi artırması ve kızışması beklenen ticaret savaşları da ekonomiyi iyice zorluyor.

ABD'nin İran’a ambargosu, önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisini etkileyecek bir başka faktör.

Evrensel'in Ekonomi Yazarı Bülent Falakaoğlu, bu şartlar altında Merkez Bankası'nın müdahaleleri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı “Yastık altındaki döviz ve altınları çıkarın” çağrısının çözüm olamayacağına dikkat çekiyor.

"Dolar düşecek” beklentisi yaratmaya çalışan hükümetin, dolar yükseldikçe de “dış güçlerin oyunu” mazaretine sığındığını hatırlatan Falakaoğlu, "Oysa Türkiye, kendisini sürekli dış borçla fonlayan ekonomisiyle küresel sermayenin ağına takılmış vaziyette. Etrafındaki sermayeyi mutlu etme adına büyümeye, seçmenini mutlu etmek adına tüketime bağımlı hale gelmiş bir iktidar var" diyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

BÜLENT FALAKAOĞLU: DÖVİZ YANARDAĞINDA PATLAMALAR SÜRECEK

ÖNCEKİ HABER

Elon Musk, Tesla'yı borsadan çekmeyi düşünüyor

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı'na 4 bakan yardımcısı atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...