01 Ağustos 2018 12:01

Tes-İş ile EnerjiSa yüzde 7’ye, 3 yıllık TİS imzaladı

Tes-İş ile EnerjiSa arasında imzalanan sözleşmeye göre işçi ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 7 zam yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tes-İş ile EnerjiSa arasında 1 Mart 2018 ila 28 Şubat 2021 tarihlerini kapsayan 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre işçi ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 7 zam yapıldı. Bu rakam Merkez Bankasının açıkladığı 13.4’lük enflasyonun bile altında kalırken, işçiler enflasyonun altında sözleşmenin imzalanmasına tepkili.

AA’nın haberine göre, EnerjiSa’ya bağlı Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ’deki toplam 6 bin 772 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için sendika merkezinde imza töreni düzenlendi. Sözleşmeyle günlük ücretler 67.65 liradan, 75 liraya, AYEDAŞ’ta çalışan Tes-İş üyelerinin mevcut kök ücreti ise 67.65 liradan 80 liraya yükseltildi.

Bunun ardından zam oranı 1 Mart 2018'den geçerli olmak üzere birinci yılın ilk altı ayı için yüzde 7, ikinci altı ayı için yüzde 9 olarak belirlendi.

Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, EnerjiSa ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin sektördeki diğer sözleşmelere örnek teşkil edeceğini öne sürdü. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstinye Park AVM'yi yakından ilgilendiren planlara 7 yeni iptal daha

SONRAKİ HABER

Rusya: Türkiye’nin Suriye’den çıkmasını isteyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...