01 Ağustos 2018 07:43

Medya patronu Oflaz’ın kendi kızına istismar haberlerine erişim engeli

Hapis cezası alan medya patronu Fatih Oflaz’ın çocuğuna istismarda bulunmasıyla ilgili haberler için erişim engeli kararı alındı.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

MTV, Eurosport gibi birçok kanalın sahibi Fatih Oflaz çocuğuna 7 yıl boyunca cinsel istismarda bulunmaktan 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı, ceza 18 yıl 9 aya indirildi. Oflaz’ın avukatlarının talebiyle İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, olayı ilk duyuran Habertürk’ten Zülfikar Ali Aydın’ın haberi ile, aralarında evrensel.net’in de olduğu çeşitli internet sitelerindeki haberler hakkında erişim engeli kararı getirildi.

Erişim yasağının gerekçesinde ise şu ifadeler yer aldı: “Yayın içerikleri incelendiğinde, söz konusu içeriklerin güncelliğini yitirmiş olduğu, hali hazırda haber değeri taşımadığı, talepte bulunanın (Mehmet Fatih Oflaz) kişiliğini hedef alan, meslek ve şerefini, saygınlığını rencide edici, kötüleyici ve normal bir okuyucuda talepte bulunan hakkında olumsuz ve yanlış bir algı yaratmaya yönelik ifade ve anlatımların bulunduğu, bu haliyle talebe konu yayınların talepte bulunanın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu sonuç ve kanısına varılarak 5651 sayılı yasa kapsamında talebin kabülüne karar vermek gerekmiştir…”

‘Güncelliğini yitirmiş olduğu’ iddia edilen olayla ilgili istinaf süreci ise devam ediyor. (MEDYA SERVİSİ)

{{357274}}

ÖNCEKİ HABER

Danimarka'da burka ve peçe yasağı yürürlükte

SONRAKİ HABER

HDP'li Erkan Baş’a ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...