26 Temmuz 2018 06:48

İnsan Hakları Anıtı'nı hapisten çıkardılar!

OHAL'in Ankara'daki simgelerinden biri haline gelen İnsan Hakları Anıtı'nın etrafındaki polis bariyerleri kaldırıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

OHAL'in simgelerinden biri haline gelen Ankara'daki İnsan Hakları Anıtı'nı hapseden polis bariyerleri kaldırıldı. Bir yıldan fazla süredir Yüksel Caddesi eylemlerine karşı konulan bariyerler kaldırılırken, hemen bitişiğinde yolun ortasına kurulan karakol ise henüz kaldırılmadı.

Ankara'nın en işlek caddelerinden Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı, Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından 1990 yılında bronzdan yapıldı. BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni okuyan bir kadını temsil eden İnsan Hakları Anıtı, uzun yıllar Ankaralıların Kızılay'daki buluşma noktalarından biri olmasının yanı sıra, çeşitli kurumların da basın açıklamalarını yaptığı bir yer oldu.

Ancak OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname(KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen'in heykel önünde başlattığı oturma eyleminin büyümesinin ardından heykel de "gözaltına alındı." İnsan Hakları Anıtı'nın etrafına çekilen bariyerler bir yıldan fazla bir süre heykeli adeta hapsetti. Ancak eylemlerin devam etmesi üzerine bariyerlerle de yetinmeyen Valilik ve emniyet daha sonra caddenin ortasına bir de karakol ekledi.

OHAL'in sona ermesinin ardından kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu olan İnsan Hakları Anıtı etrafındaki bariyerler kaldırıldı. Ancak hemen arkasında bulunan karakol yerinde duruyor.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Chrome, tüm HTTP siteleri ‘güvenli değil’ olarak işaretleyecek

SONRAKİ HABER

21'inci yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması gerçekleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa