25 Temmuz 2018 08:50

Kılıçdaroğlu: İmzalar toplandıysa getirsinler

Binali Yıldırım'la görüştükten sonra açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 'İmzalar toplandıysa getirsinler, genel merkez yerinde duruyor' dedi.

Fotoğraf: Elif Öztürk/AA

Paylaş

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partideki muhaliflerinin olağanüstü kurultay için imza toplamalarına ilişkin konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhaliflerin imzaları topladığı iddiası üzerine, “Toplandıysa getirsinler, genel merkez yerinde duruyor” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

♦ Parlamentonun daha güçlü bir yapıya bürünmesi açısından, hem bürokratik açıdan parlamentodaki bürokratik düzeyin daha güçlü olması açısından hem parlamentoda, örneğin torba yasalar gibi düzenlemelerin görüşülmemesi açısından düşüncelerimizi aktardık Sayın Binali Yıldırım'a.

♦ Yıldırım’a, cezaevinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve CHP'nin eski Milletvekili Eren Erdem ile ilgili düşüncelerimizi ilettik.

♦ Bir haksızlık olduğunu, yargının bir haksızlığa yol açtığını, gereksiz yere tutuklamaların, parlamentoya gelip, görev yapması gerekirken Sayın Berberoğlu’nun halen içeride tutulmasının doğru olmadığını, anayasaya aykırı uygulamalar olduğunu, yargının parlamentonun iradesini, sözlerini bir anlamda dinlemediği, devre dışı bıraktığı gerçeğini de bir şekliyle Sayın Başkan’a aktardık.

♦ Umuyoruz önümüzdeki süreç içinde taşlar yerine oturur, yargıya olan güven yeniden sağlanmış olur diye düşünüyoruz. Düşüncelerimizi Sayın Başkan ile paylaştık.

♦ Olağanüstü kurultay için imzalar toplandıysa getirsinler. Genel merkez yerinde duruyor.

GÖRÜŞME 1 SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç da katıldı. TMBB Başkanı Binali Yıldırım'ın makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurkut'un ölümüne dair 72 polise soruşturma açılmasına izin verilmedi

SONRAKİ HABER

Antep'te 'kurutmalık' sezonu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...