Flormar işçilerinden Tayaş işçilerine birlik çağrısı

Petrol-İş'e üye oldukları için işten atılan Flormar işçileri, Tayaş Gıda önünde bildiri dağıtarak işçileri birlik olmaya çağırdı.

24 Temmuz 2018 09:44
Paylaş

Gebze’de Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 72 gündür direnişte olan Flormar işçileri, Tayaş Gıda fabrikasının önüne gidip bildiri dağıtarak, işçileri birlik olmaya sendikalı olmaktan korkmamaya çağırdı.

Sendikalaşma sürecini, patronun hak ve hukuk tanımayan tavrını, günlerdir süren direnişlerini anlatan bildiriyi Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tayaş Gıda önünde vardiya çıkışında dağıtan Flormar işçileri, işçi arkadaşlarına şöyle seslendi:

“Sendikalaştığımız için  Flormar’da 132 işçi kişiyi kapının önüne koydular. Sizler de sessiz kalmayın bu çığlığa. Patronlar Flormar işçilerinin kapı önündeki dayanışmalarını kırmak için birbirilerinin arkasında duruyor. Biz işçilerin de birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Eğer bugün sessiz kalırsanız yarın bu patronlar size diz çöktürmek için elinden geleni yapacak.”

(İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

H&M, New York’ta protesto ediliyor

SONRAKİ HABER

Liderlerden Lozan Antlaşması açıklamaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...