23 Temmuz 2018 13:34

Ünal: Bedelli askerlik süresi 21 gün olarak konuşuldu, değişiklik yok

AKP Sözcüsü Mahir Ünal bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası parti genel merkezinde gazetecilere açıklama yaptı.

BEDELLİDE '21 GÜN' AÇIKLAMASI

Ünal, bedelli askerlik süresinin 21 gün olarak düşünüldüğünü belirterek "Şu an bir değişiklik düşünülmüyor. Şu değiştirildi, üst yaş sınırı kaldırıldı. Özellikle yurt dışı için 38 olan yaş sınırı kaldırıldı. Böylece 25 yaş ve üzeri askerlikle ilişkisi olan ve bu yapılacak yeni düzenlemeden istifade etme imkanı olan herkes yararlanacak" dedi.

'YENİLENME GERÇEKLEŞECEK'

Ünal, "Yerel seçimlere giderken AK Parti il başkanları ve belediye başkanlarında bir değişim olur mu?" sorusu üzerine, "Siyaset bizim için bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında AK Parti yeni arkadaşlara alan açacak ve bu yenilenme gerçekleşecektir" dedi. 

'MESUT ÖZİL'İN TEPKİSİ SON DERECE YERİNDE VE HAKLI BİR TEPKİ' 

Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'nı bırakma kararına ilişkin bir soru üzerine Ünal, "Maalesef özellikle Avrupa açısından yaşanan bir kriz var. Şu anda AB üzerinde yükseldiği evrensel değerler ile çatışır duruma gelmiştir. Bu durum bizi son derece rahatsız etmektedir. Temel hak ve insan haklarına, ayrıştırmaya ve ötekileştirmeye ilişkin Avrupa'nın üzerinde yükseldiği temel insani değerleri maalesef ırkçı, ayrımcılığa tabi tutan, ötekileştiren bir uygulama içerisinde görüyoruz. Mesut Özil'in tepkisi son derece yerinde ve haklı bir tepki. Almanya bir taraftan entegrasyonu konuşurken bu tür uygulamalar ile ve Mesut Özil'in açıklamaları sonrasında gelen bazı yaklaşımlar bize göstermektedir ki  entegrasyon görüntüsünün altında bir asimilasyon amacının yattığı görülüyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilebilir değil. 'Cumhurbaşkanımızın bir teması olacak mı?' Açıkçası bununla ilgili MYK toplantısında herhangi bir değerlendirme yapılmadı" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Koop-İş sendikasında Eyüp Alemdar yeniden başkan seçildi

SONRAKİ HABER

İş cinayetinde yaşamını yitiren Fırat Göktuna'nın davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...