Aydın’da işten atılan 9 şoför işini geri istiyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışırken sendikaya üye oldukları için işten atılan 9 işçi, işe iade istiyor.

23 Temmuz 2018 13:04
Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.'deki halk otobüslerinde şoförlük yapan 1'i kadın 9 işçi iki hafta önce işten çıkarıldı. Sosyal-İş’e üye oldukları için işten çıkarıldıklarını söyleyen ve 15 gündür oturma eylemi yapan işçiler, işlerini geri istiyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.'de otobüs şoförü olarak çalışan 1'i kadın 9 işçi, bir süre önce işten çıkarıldı. DİSK'e bağlı Sosyal-İş’e üye oldukları için işten çıkarıldıklarını söyleyen ve İstasyon Meydanı'nda 15 gündür oturma eylemini yapan işçiler, işlerini geri istediklerini, sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. CHP'den İzmir milletvekili seçilen, DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko ve Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk bugün işçileri ziyaret etti.

Aynı zamanda işten çıkarılan işçilerden biri olan Sosyal-İş Sendikası İzmir Şubesi Örgütlenme Uzmanı Gökhan Mangal, “İşimize geri dönmek için ve sendikal hakkımızın kabul edilmesi için oturma eylemine başladık. 15 günden beri oturma eylemindeyiz. Gerekirse Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne kadar gitmeyi düşünüyoruz” dedi. İşten çıkarılanlardan Okan Aslan ise, sendikal haklarının engellendiğini ifade etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ise, “Bugüne kadar kurallara uymayan her şoför işten çıkartıldı. Bugün de çıkartıldı. Yarın da uymayan olursa, yine çıkartırım. Hız yapmayacak, cep telefonu ile görüşmeyecek, elektronik aksamlarla oynamayacaklar. Hız kilometresiyle oynuyorlar, biz bunların hepsini kameralardan tespit ediyoruz. Eş ve dostlarını otobüslere bedavaya kimse bindiremez. Bunları görmememiz için ise kameraların yönlerini değiştiriyorlar. Zannediyorlar ki, görüntüleri izlemiyoruz. Otobüsleri halkın hizmetine sunduğumuz günden beri trafik kurallarına çok dikkat ediyoruz. Tüm şoförlerimize bunlar tek tek yazılı olarak tebliğ edildi. Bu kişiler sendikal faaliyetlerden değil, bu saydığım nedenlerden dolayı işten çıkartılmıştır” iddiasında bulundu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İzmir'de gazetecilerin olduğu araca uçak çarptı

SONRAKİ HABER

Koop-İş sendikasında Eyüp Alemdar yeniden başkan seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...