19 Temmuz 2018 20:07

Bu hafta vizyona giren filmler – 20 Temmuz 2018

Bu haftanın öne çıkan filmleri: ‘Pablo Escobar’ı Sevmek’ ve ‘Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı’

Ekran görüntüsü 'Loving Pablo' filmine aittir.

Paylaş

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 9 film sinemaseverlerle buluşuyor. “Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz”, “İlk Arınma Gecesi”, “Pablo Escobar’ı Sevmek”, “Sibirya”, “Kod Adı: Sosisli”, “Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı” ve “Korkuluk” yabancı yapımlar arasında yer alırken; “Eski Köye Yeni Adet” ve “Fenomen” ise vizyona giren yerli filmler arasında bulunuyor.

Yaz dönemi olmasından kaynaklı yerli filmlerdeki niceliksel düşüş bu hafta da devam ediyor. Yerli filmler arasında; 1990’ların başında Türkiye’nin doğusundaki bir köye sağlık ekibinin gelmesiyle gelişen olayları anlatan “Eski Köye Yeni Adet” ve sosyal hayattan izole bir biçimde yaşayan İzzet’in sanal dünyada popülerleşmesiyle gelişen olayları ele alan “Fenomen” filmleri izleyici karşısına çıkıyor.  

Haftanın dikkat çeken yapımları ise yabancı filmler arasında bulunuyor. Fernando Leon de Aranoa’nın yazıp, yönettiği “Pablo Escobar’ı Sevmek” ve birçok festivalden ödülle dönen aşk ve dram türündeki film “Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı” dikkatleri üzerine topluyor.

LOVING PABLO (PABLO ESCOBAR’I SEVMEK)

Pablo Escobar’ı Sevmek, ülkeyi bölen bir terör saltanatında, dünyanın en çok korkulan uyuşturucu lordu Pablo Escobar’ın yükselişi ve düşüşüyle beraber Kolombiya’nın en ünlü gazetecisi Virginia Vallejo’yla yaşadığı aşkını konu alıyor. Escobar, tarihin en zengin suçlusu olarak biliniyor. 1990’ların başında, bugünün 55 milyar dolarına eş, 30 milyar dolarlık servete sahipti.

Yönetmen: Fernando Leon de Aranoa
Oyuncular: Javier Bardem, Penelope Cruz, Fredy Yate, Peter Sarsgaard, Julieth Restrepo


MEKTOUB, MY LOVE: CANTO UNO (KISMET, SEVGİLİM: İLK ŞARKI)

1994 senesinsde geçen filmde Paris’te üniversite eğitimi gören ve senaryo yazma hayalleri olan Amin, yaz tatili için Akdeniz kıyısındaki memleketine döner. Kariyer planları ve geleceği konusunda kafası karışık olan genç, yeni bir aşka yelken açma konusunda hevesli değildir. Fakat kasabaya tatil için gelmiş olan Celine ve Charlotte ile tanışmaları, bu durumu değiştirecektir. Zira aşk ve sevgi söz konusu olduğunda ipler artık elinizde değildir.

Yönetmen: Ramin Bahrani
Oyuncular: Dennis Quaid, Zac Efron, Alan Bates, Kim Dickens


MAMMA MIA: HERE WE GO AGAIN (MAMMA MIA: YENİDEN BAŞLIYORUZ)

1979 yılında, Donna ve arkadaşları Oxford Üniversitesi’nden mezun olur ve Donna, Yunan Adası Kalokairi’ye gitmek üzere maceraya başlar. Yolculuk sırasında üç yakışıklı genç erkek, Harry, Bill ve Sam ile tanışır. Şimdiki zamanda ise Sophie, üvey babası Sam’in de yardımıyla Donna’nın tavernasını muhteşem Bella Donna Oteli’ne dönüştürmeye çalışmaktadır.

Yönetmen: Ol Parker
Oyuncular: Christine Baranski, Pierce Brosnan, Dominic Cooper, Colin Firth


THE FIRST PURGE (İLK ARINMA GECESİ)

Amerika’nın yeni kurucuları, suç oranını yılın geri kalanında yüzde bir oranında düşürmek için izole bir toplulukta bir gece için saldırganlığı dışa vuran radikal bir sosyolojik teoriyi test etmektedir. Ama zalimlerin şiddeti, marjinallerin öfkesiyle birleşince etkileri tüm ülkeye yayılacaktır. Artık yeni kurucular, Amerika’nın siyasi tablosunun sorumluluğunu aldıkları için ne kadar zalimce olursa olsun bu değişim kesinlikle gelmektedir.

Yönetmen: Gerard McMurray
Oyuncular: Y’lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade, Patch Darragh


SIBERIA (SİBİRYA)

Lucas, Amerikalı bir elmas tüccarıdır. Ender bulunan mavi elmasları satmak için St. Petersburg’a giden Lucas’ın elmaslarının gerçek olmalarından şüphelenilince işler karışır. Elmasları ve ortağı ortadan kaybolan elmas tüccarı Lucas, soluğu Sibirya’da alırken gizemli Katya ile de tutkulu bir ilişkiye girer. Lucas’ın elmaslarını ve ortağını bulmak için vakti iyice azalırken elmas dünyasının kirli oyunlarından kaçışın olmadığını anlayacaktır.

Yönetmen: Matthew Ross
Oyuncular: Keanu Reeves, Ana Ularu, Pasha D. Lychnikoff, Dmitry Chepovetsky


HOT DOG (KOD ADI: SOSİSLİ)

Theo ve Luke birbirinden tamamen farklı yapıda olan iki polis memurudur. Birisi işleri kaba kuvvetle çözerken diğeri ise olayları aklı ile çözmeye çalışır. Büyükelçinin kızının kaçırılması, ikisinin bir araya gelmesine neden olur. Kaçırılan kızı kurtarmak için birlikte çalışmak zorunda olan Theo ve Luke çok zorlu bir maceraya atılır. Çünkü kızın kaçırılması basit bir fidye isteme olayından çok daha fazlasıdır.

Yönetmen: Törsten Kunstler
Oyuncular: Til Schweiger, Matthias Schweighöfer, Lisa Tomaschewsky, Anne Schafer


SCARECROWS (KORKULUK)

Gizli bir kıyı gölünün bulunduğu bölgeye doğru doğa yürüyüşüne çıkan bir grup gencin yörede uğursuz olarak bilinen bir mısır tarlasından geçmekten başka çareleri yoktur. Ancak bu mısır tarlasının sahibinin, tarlasından izinsiz geçenleri birer korkuluğa dönüştürüp çürümeye bıraktığından gençlerin haberi yoktur. Çevrede dolaşan çeşitli söylentilere göre bu mısır tarlasına bir kez giren bir daha çıkamaz.

Yönetmen: Stu Stone
Oyuncular: Mike Taylor, Hanna Gordon, Umed Amin, Maaor Ziv


ALITA: BATTLE ANGEL (ALITA: SAVAŞ MELEĞİ)

26. yüzyılda geçen hikayede bir mühendis, çöplerin arasında keşfettiği bir dişi cyborgu tamir ederek bir avcıya dönüştürür ve ölen kedisi Alita'nın ismini verir. Suça karşı savaşmaya başlayan Alita, adaletin yeni temsilcisi olur.

Yönetmen: Robert Rodriguez
Oyuncular: Jennifer Connelly, Eiza González, Rosa Salazar, Christoph Waltz


ESKİ KÖYE YENİ ADET

1990’ların sonunda bir köye bir sağlık ekibi gelir ve en az üç çocuğu olan tüm kadınlara doğum kontrolü için spiral takar. Sağlık ekibinin köyden ayrılmasıyla köyün erkekleri toplanıp kadınlara takılan cihazın ne olduğuna dair fikirler üretirken birbirinden komik yanlış anlamalarla aletin bir mikrofon olduğuna kanaat getirirler. Bu yanlış anlamayla köyde her şey değişecek, birbirinden komik durumlar yaşanacaktır.

Yönetmen: Ferit Karahan, Gülistan Acet
Oyuncular: Bülent Emrah Parlak, Füsun Demirel, Burcu Gönder Parlak, Nail Kırmızıgül


FENOMEN

Hayatındaki en yakın arkadaşı, evinde beslediği bir muhabbet kuşu olan İzzet, kendisini toplumdan ve dış dünyadan izole ederek evinde yaşamaktadır. Tıp Fakültesinden mezun olsa da mesleğini yerine getirmeyip elektroniğe ve yazılıma yönelmiştir, böylece insanlardan kaçışını daha fazla kolaylaştırmıştır. Her ne kadar bir yabancılaşma sürecine girse de onun da sosyalleşmeye ihtiyacı vardır ve bunu sanal dünya sayesinde az da olsa gerçekleştirir.

Yönetmen: Ebubekir Uyğur, Ercüment Kolay
Oyuncular: Vedi İzzi, Bora Cengiz, Hümeyra Şare

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

OHAL'de ordudan 15 bin, eğitimden 41 bin kişi ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Serviste unutulan 3 yaşındaki Alperen'in ölümü davasında karar çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...