18 Temmuz 2018 15:35

Rekor kaleci transferi: Alisson, 62.5 milyon avroya Liverpool'da

Roma’nın Brezilyalı kalecisi Alisson, 62.5 milyon avro karşılığında Liverpool’a gidiyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Liverpool, Brezilyalı kaleci Alisson’u kadrosuna katabilmek için Roma’yla 62.5 milyon avro karşılığında anlaştı. Premier Lig ekibinin Alisson’la görüşmelere başladığı açıklandı.

25 yaşındaki Alisson, Brezilya takımı Internacional’den sonra geldiği Roma’da 2 sezon geçirdi. Geçtiğimiz yıl 37 maçta forma giyen ve Dünya Kupası’nda Brezilya’nın kalesini koruyan file bekçisi, transferin nihayete ermesi halinde tarihin en pahalı kalecisi olacak.

Bu unvan 2001’de Parma’dan Juventus’a 53 milyon avro karşılığında transfer olan Gianluigi Buffon’a aitti.

Kaleci transferinde Premier Lig rekoru ise Manchester City’e ait. City, Haziran 2017’de Brezilyalı Ederson’u Benfica’dan 40 milyon avroya kadrosuna kattı.

Liverpool’un 25 yaşındaki kalecisi Loris Karius, geçtiğimiz yıl yediği hatalı gollerle eleştirilerin odağı oldu. Real Madrid’e karşı 3-1 kaybedilen Şampiyonlar Ligi finalinde 2 golde hatası olan Karius, geçtiğimiz hafta Tranmere ile oynanan hazırlık maçında da hatalı gol yedi ve yeniden şimşekleri üzerine çekti.

1.91 boyundaki Alisson, Dünya Kupası’nda oynadığı 5 maçın 3’ünde kalesini gole kapatırken takımının çeyrek finalde Belçika’ya elenmesini engelleyemedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

NBA’de dev takas: Leonard Toronto'ya, DeRozan San Antonio'ya

SONRAKİ HABER

Elazığspor Kaptanı Yiğit: Kulübü kapatacaklarsa bize de söylesinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa