11 Temmuz 2018 19:41

2018 Dünya Kupası’nda Hırvatistan finale yükseldi

Hırvatistan, İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek finale yükseldi.

Fotoğraf: Sefa Karacan/AA

Paylaş

2018 Dünya Kupası’nda Hırvatistan, İngiltere’yi uzatmalara giden maçta 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Hırvatistan, 15 Temmuz pazar günü oynanacak final maçında Fransa’yla karşılaşacak.

Moskova’daki Luzhniki Stadı’nda oynanan ve Cüneyt Çakır’ın yönettiği maça iyi başlayan taraf İngiltere oldu. 5. dakikada Kieran Trippier’in frikik golüyle öne geçen İngiltere, devreyi 1-0 önde kapattı.

Hırvatistan, ikinci yarıda oyun üstünlüğünü ele aldı. 68’de Sime Vrsaljko’nun ortasında Ivan Perisic’in golüyle skora eşitlik geldi. 90 dakika bu sonuçla sona ererken Hırvatistan, uzatmaların 109. dakikasında Ivan Perisic’in sektirdiği topta Mario Mandzukic, golcü sezgisi ve bitiriciliğini konuşturarak takımını 2-1 öne geçirdi.

Maçın kalan dakikalarında gol olmadı ve Hırvatistan, tarihinde ilk kez Dünya Kupası finaline yükseldi. Hırvatistan bu başarıyı, eleme maçlarının tamamını uzatmalarda ya da penaltı vuruşlarıyla kazanarak elde etti. Hırvatistan’ın kupa tarihinde bugüne kadarki en büyük başarısı 1998 Fransa’da elde ettiği üçüncülüktü. Zlatko Dalic’in öğrencileri, pazar günü oynanacak final maçında o turnuvanın şampiyonu Fransa ile karşılaşacak.

DAHA ÖNCEKİ MAÇLARDA NELER OLDU?- REKABETTE İNGİLTERE ÜSTÜNLÜĞÜ

Son maç hariç, Hırvatistan ile İngiltere tarihlerinde 8. kez karşı karşıya geldi. 

İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında İngiltere'nin üstünlüğü bulunuyor.

İngiltere bu karşılaşmalarda 4 galibiyet elde etti. Hırvatistan ise 2 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Rekabette 1 kez de beraberlik yaşandı.  

İngiltere'nin attığı 18 gole, Hırvatistan 10 golle karşılık verdi.

İLK MAÇ VE TEK BERABERLİK

İki ekip arasındaki ilk maç 24 Nisan 1996'da İngiltere'nin başkenti Londra'da oynandı. 

Mücadele 0-0'lık eşitlikle tamamlandı. Bu karşılaşma iki takımın bugüne kadar berabere kaldığı ve golsüz sona eren tek maçları olarak da kayıtlara geçti. 

EN FARKLI GALİBİYET

Hırvatistan ile İngiltere arasında oynanan maçlarda en farklı galibiyeti İngilizler elde etti. İngiltere, Hırvatistan'ı 5-1 mağlup etti. 

Londra'da oynanan Dünya Kupası Avrupa elemeleri grup karşılaşmasında ev sahibi ekibin golleri Frank Lampard (2), Steven Gerrard (2) ve Wayne Rooney'den geldi. Hırvatistan'ın tek golünü ise Eduardo kaydetti. 

HIRVATLAR 13 AYDA 2 GALİBİYET

Hırvatistan, İngiltere karşısındaki 2 galibiyetini de 13 ay içinde yaptığı maçlarda elde etti.

İki ekip 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aynı grupta yer aldı. 

Hırvatistan grupta oynanan iki maçta da İngiltere'yi mağlup etmeyi başardı. Rakibi karşısında oynadığı ilk 3 maçta kazanamayan Hırvatlar, Zagreb'te oynanan mücadeleyi 2-0 kazandı. 

Londra'da oynanan maça Avrupa Şampiyonası'na katılmak için mutlak galibiyet parolasıyla çıkan İngilizler büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Maça iyi başlayan ve ilk yarıyı da 2-0 önde kapatan konuk ekip sahadan 3-2 galip ayrıldı. 

İngilizler bu yenilgi ile grupta 3. sıraya geriledi ve şampiyonaya katılma hakkını elde edemedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'de 'Erdoğan pankartı' sebebiyle 4 öğrenci tutuklandı

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...