07 Temmuz 2018 20:39

2018 Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları tamamlandı

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları tamamlandı. Fransa, Belçika, İngiltere ve Hırvatistan yarı finale çıkan takımlar oldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

2018 FIFA Dünya Kupası'nın çeyrek final aşaması, Rusya-Hırvatistan karşılaşması ile sona erdi. İsveç'i 2-0 yenen İngiltere ile Rusya'yı penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup eden Hırvatistan yarı finale yükselen son iki takım oldu. Böylelikle Fransa ve Belçika'nın ardından İngiltere ve Hırvatistan da yarı finale yükselen takımlar arasına adını yazdırdı. Yarı final eşleşmelerinden Fransa-Belçika maçı 10 Temmuz Salı günü, Hırvatistan-İngiltere maçı ise 11 Temmuz Çarşamba günü oynanacak.

RUSYA 3-4 HIRVATİSTAN (P)

Günün ve 2018 Dünya Kupası'nın son çeyrek final karşılaşmasında Rusya ve Hırvatistan karşı karşıya geldi.

Baştan sona düşük tempoda geçen karşılaşmanın 31'inci dakikasında Cheryshev'in harika şutuyla golü bulan Rusya 1-0 öne geçti. Hırvatistan, 39'da Kramaric ile beraberliği sağladı ve 90 dakika 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Maçın uzatma devrelerinde Vida'nın 101. dakikada gelen golüyle Hırvatistan 2-1 öne geçti fakat Rusya 115'te Mario Fernandes'in kafa golüyle yanıt verdi ve maç penaltılara gitti.

Penaltı atışlarında Rusya'ya 4-3 üstünlük sağlayan Hırvatistan yarı finale yükseldi.

- 31. dakikada Rusya öne geçti. Dzyuba'dan aldığı pasla Hırvatistan ceza yayı önünde topla buluşan Cheryshev, sol ayak içiyle yaptığı şık vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.
- 39. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Sol kanattan gelişen atakta Mandzukic, ceza sahasına girdi, altıpas önündeki Kramaric'e doğru topu kaldırdı. Kramaric, düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu: 1-1.
- 90+4. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Smolov, dar açısına rağmen çok sert vurdu, kaleci Subasic çift yumrukla topu uzaklaştırdı.
- 101. dakikada Hırvatistan öne geçti. Sağ kanattan kullanılan kornerde penaltı noktası üzerinde Vida kafayı vurdu, top köşeden ağlara gitti: 1-2.
- 112. dakikada Rusya çok tehlikeli geldi. Sol kanattan Dzagoev'in kullandığı kornerde kaleci Subasic topu yumrukladı. Ceza sahası ön çizgisi üzerinde topu kontrol eden Kuziaev çok sert vurdu, kaleci Subasic yattı ve golü önledi. 
- 115. dakikada Rusya beraberlik golünü buldu. Dzagoev, Hırvatistan ceza sahası ön çizgisinin hemen önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Dzagoev'in altıpas önüne gönderdiği ortada Fernandes iyi yükseldi ve kafa vuruşu ile topu ağlara yolladı: 2-2.
- Normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2'lik eşitlikle tamamlanan karşılaşmada turu atlayan tarafı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.
- Rusya'da Dzagoev, Ignashevich ve Kuziaev penaltı atışlarını gole çevirirken, Smolov ve Fernandes penaltı atışını değerlendiremedi. Hırvatistan'da ise Brozovic, Modric, Vida ve Rakitic atışlarında fileleri havalandırırken, Kovacic penaltı atışında golü bulamadı.

Rusya'ya penaltılarda 4-3'lük üstünlük kuran Hırvatistan, yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. Hırvatistan ile İngiltere arasındaki yarı final mücadelesi 11 Temmuz Çarşamba günü başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak.

İSVEÇ 0-2 İNGİLTERE

Günün ilk ve çeyrek final aşamasının 3'üncü maçında İsveç ve İngiltere karşı karşıya geldi. Maçı Maguire ve Alli'nin golleriyle 2-0 kazanan İngiltere, yarı finale yükselmeye hak kazanırken İsveç ise turnuvaya veda etti. 24 yaşındaki kaleci Jordan Pickford, yaptığı kurtarışlarla maça damga vurdu.

- Karşılaşmanın 19. dakikasında Sterling'in ayağından açılan topla ceza yayı önünde buluşan Harry Kane'in bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

- 30. dakikada İngiltere öne geçti. Ashley Young'ın sol taraftan kullandığı korner atışında, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Maguire, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

- 45. dakikada Henderson'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sterling, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Olsen'i geçemedi. Topu yeniden önünde bulan İngiliz futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak savunmanın müdahalesiyle kornere gitti ve maçın ilk yarısı İngiltere'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

- 59. dakikada İngiltere farkı ikiye çıkardı. Lingard'ın sağ taraftan ortasına arka direkte yükselen Dele Alli'nin kafa vuruşunda top filelere gitti: 0-2

- 72. dakikada sol taraftan gelişen İsveç atağında ceza alanında topla buluşan Berg'in vuruşunda, kaleci Pickford son anda meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan İngiltere, 1966 ve 1990'dan sonra tarihinde üçüncü kez turnuvada yarı finale yükseldi.

YARI FİNAL MAÇLARI 10-11 TEMMUZ'DA

Çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından yarı final eşleşmeleri ve tarihleri şöyle:

10 Temmuz Salı

21:00 Fransa - Belçika

11 Temmuz Çarşamba

21:00 Hırvatistan - İngiltere

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

27. dönem milletvekilleri yemin ediyor

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamında 16 yaşındaki çocuğun yaralanmasında aile suçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa