03 Temmuz 2018 11:05

İYİ Partili Fahrettin Yokuş, Meclis için AKP’ye ışık yaktı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 'İktidar partisiyle ittifak kuracak mısınız?' sorusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Mecliste AKP’nin tek başına çoğunluğu olmadığını hatırlatarak, MHP ile sorun yaşamaların durumunda, Meclisin tıkanmaması için AKP ile ortak hareket edebileceklerini kaydetti.

İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, otelde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerle bir araya geldi. Bir gazetecinin “İktidarın MHP ile kurduğu ittifakta sorun olması halinde iktidar partisiyle ittifak kuracak mısınız?​” sorusu üzerine Yokuş, şunları söyledi: “Partimizin politikalarını benim belirleme şansım yok. İYİ Partinin bütün yöneticilerinin özellikle tüzüğümüzde, hedeflerimizde koyduğumuz şeyler. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, diye yola çıkan bir hareketiz. Eğer ki milletimizin hayrına bir yasaysa biz elimizi taşın altına koymaktan geri durmayız. Yani biz muhalefet olsun, diye ya da ‘İktidarın getirdiği her şey yanlıştır’ anlayışıyla asla bunu yapmayız. Ama istişareler yoluyla bizim de görüşlerimiz alınarak, çıkarılacak bir düzenlemeye yani katkı verdiğimiz bir düzenlemeye ülkemizin hayrınaysa her şeyi yaparız. Benim bu anlayışım, hepimizin anlayışıdır. Ama hükümet mi olursunuz, ortak olur musunuz; bunu zaman gösterecek. Şu an Türkiye’de yeni bir döneme girdik. İktidarın Mecliste tek başına bir çoğunluğu yok. En yakın ittifak kurduğu MHP ile birlikte götürecektir. Ola ki bir olumsuzluk yaşarsa İYİ Parti ile ittifak olur mu, olmaz mı; onları bilemem ama bu konuda diyeceğim şey şudur. Biz Meclis tıkanmasın, devlet çalışsın noktasında milletin hayrına olan her şeyde elimizi taşın altına koyarız.” (KONYA)

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Bilgen YSK’ye sordu: 142 belgesiyle kaç kişi oy kullandı

SONRAKİ HABER

Burhan Kuzu, AKP'nin çoğunluk kaybını milletvekili olmamasına bağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...