02 Eylül 2012 10:35

ÖSYM bu kez doktorları yaktı

DANIŞTAY, iki yıl önce yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın bazı sorularını iptal etti. Kararla birlikte asistanların yerleri ve bölümleri değişti. İptalle birlikte 2 yıl önce yapılan yerleştirmeler baştan aşağıya değişti.Böylece iki yıldır Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde asistanlık yapan doktor Hacettepe Tıp Fakültesi’ne,

ÖSYM bu kez doktorları yaktı
Paylaş

DANIŞTAY, iki yıl önce yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın bazı sorularını iptal etti. Kararla birlikte asistanların yerleri ve bölümleri değişti. İptalle birlikte 2 yıl önce yapılan yerleştirmeler baştan aşağıya değişti.
Böylece iki yıldır Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde asistanlık yapan doktor Hacettepe Tıp Fakültesi’ne, Kulak Burun Boğaz Anabilim dalında ihtisas yapan doktor da kardiyolojiye geçti.
ÖSYM, Danıştay’ın kararının ardından 2010 sınavını kazanarak tercih ettiği bir üniversitede asistan olmaya hak kazanan doktorlara açıklama gönderdi.
ÖSYM bu durumu sınava giren doktorlara şu yazı ile açıkladı; “12 Aralık 2010 tarihinde Merkezimizce uygulanan sınavda soruların TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili Temel Tıp Bilimleri Testi- 1 ve Klinik Tıp Bilimleri Testi soru kitapçıklarındaki bazı soruların hatalı olduğu öne sürülerek bu soruların iptali talebiyle Ankara 15’nci İdare Mahkemesi’nde açılan davada anılan mahkemenin 21 Eylül 2011 tarihli kararı ile dava konusu işlemin ve uyuşmazlığa konu olan soruların iptaline karar verilmiştir.”
Açıklamada, ÖSYM’nin Danıştay’a karar düzeltme başvurusunda bulunduğu belirtilerek, Danıştay’dan bozma kararı çıkması halinde yeni yapılan yerleştirmelerin iptal edileceği yönündeki açıklaması 1,5 yıldır yerleştiği programı değişen doktorları tatmin etmedi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dikili’de barış günleri

SONRAKİ HABER

Öğrenciler hükümeti samimi bulmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...