24 Haziran 2018 21:23

EMEP: Tek adam yönetimine geçit vermemek üzere mücadelemiz sürecek

Seçimlere ilişkin açıklama yapan Emek Partisi (EMEP), 'tek adam yönetimine geçit vermemek üzere mücadelemiz sürecektir' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) 24 Haziran seçimlerinde resmi olmayan sonuçların ardından açıklama yaptı. Açıklamada, 24 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablonun, başta siyasi partiler yasaları olmak üzere politik sisteme ilişkin güvensizliği daha da derinleştirdiği ifade edilerek, “Seçimler 16 Nisan referandumunun benzeri bir siyasi tablo ortaya çıkarmıştır” denildi.

Açıklamada şunları belirtildi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan YSK açıklamasını bile beklemeden yaptığı açıklamayla, henüz kesinleşmeyen sonuçları dayanak yaparak arkasındaki kapitalistlerle ittifak halinde “tek adam tek parti yönetimi” yolunda ilerleyeceğini ilan etti.

İlk elden yapılan açıklamalarda, önümüzdeki dönem başta ekonomideki kötü gidişat olmak üzere sistemin tıkanıklığının bütün faturasını işçi ve emekçilerin sırtına yıkacak politikaları sürdüreceğinin mesajını vermiştir. Grev yasaklarına, zamlara, içeride ve dışarda savaş kışkırtıcılığına devam edeceğini göstermiştir. Uygulayacakları politikalarla başta işçi sınıfı olmak üzere ezilen, sömürülen tüm sınıfsal ve toplumsal kesimlerin çalışma ve yaşama koşullarının çok daha kötüye gideceği ve mevcut hak ve özgürlükler tümden yok edileceği açıktır. Erdoğan’ın açıklamasında işaretini verdiği ekonomik, sosyal ve siyasal alanda sürdüreceği saldırı politikalarına karşı, tek adam yönetimine geçit vermemek üzere mücadelemiz sürecektir.”

EMEK GENÇLİĞİ: TEK ADAM YÖNETİMİ TÜRKİYE GENÇLİĞİNİ BATAKLIĞA ÇEKMEKTEDİR

24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren Emek Gençliği de bir açıklama yayınlayarak, “Tek adam yönetimi inşası Türkiye gençliğinin bugününü ve yarınını bataklığa çekmektedir. Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği ekonomik, sosyal, siyasal alandaki saldırı politikalarına karşı tek adam yönetimine geçit vermemek üzere mücadele etmekten başka bir kurtuluş yolu yoktur” dedi.

Emek Gençliğinin açıklamasından satırbaşları şöyle:

Bizim geleceğimizi kurtaracak olan bu seçim sonuçları olamaz. Genç işsizlik oranı Yüzde 20.8 iken, özgürlüğün kırıntıları bile hedefe konurken, bölgede ve ülkemizde çatışmalı bir ortam tırmandırılırken, kadına yönelik şiddetin tavan yaptığı, OHAL koşullarının kalıcı hale getirildiği, öğrenci etikliklerinin yasaklandığı, derneklerinin kapatıldığı, kültür ortamlarının vaatlerinin dahi kahvehanelere indirgendiği bir ülkede bu seçim sonuçları bizim demokratik bir ülkede yaşama talebimizi karşılamayacaktır. Bu seçimler Türkiye işçi sınıfı ve gençliğinin taleplerini karşılamak bir yana çalışma ve yaşam koşullarını çok daha kötüye götürecek bir sürece kapı aralamıştır. Erdoğan’ın konuşması ülkenin kötü gidişatının faturasının işçi ve emekçilerin sırtına yükleneceğini ilan etmiş, uygulayacakları politikaların mevcut hak ve özgürlüklere yöneleceğini göstermiştir. Tek adam yönetimi inşası Türkiye gençliğinin bugününü ve yarınını bataklığa çekmektedir. Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği ekonomik, sosyal, siyasal alandaki saldırı politikalarına karşı tek adam yönetimine geçit vermemek üzere mücadele etmekten başka bir kurtuluş yolu yoktur. (İstanbul/EVRENSEL)

SEÇİM 2018 ÖZEL SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Tek adam yönetimine geçit vermemek üzere mücadelemiz sürecek

SONRAKİ HABER

Resmi olmayan sonuçlara göre 24 Haziran seçimleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...