02 Eylül 2012 07:34

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için taban puan düştü

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama kılavuzunda, ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ ile ‘Grafik ve Fotoğraf Grafik’ alanlarına ait taban puanları değiştirdi.Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2 Öğretmen Atama Kılavuzu’nda değişiklik yaptı. İlk açıklanan kılavuzda atama yapılacak alanlardan din kültür&u

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için taban puan düştü
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama kılavuzunda, ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ ile ‘Grafik ve Fotoğraf Grafik’ alanlarına ait taban puanları değiştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2 Öğretmen Atama Kılavuzu’nda değişiklik yaptı. İlk açıklanan kılavuzda atama yapılacak alanlardan din kültürü ve ahlak bilgisi ile grafik ve fotoğraf grafik için taban puan 70 olarak belirtilmişti.

Bakanlık, söz konusu kılavuzun ‘Atama Yapılacak Alanlar İle Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Çizelgesi’nde değişikliğe gitti. Din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için taban puanı 55’e indiren Bakanlık, grafik ve fotoğraf grafik için ise bir taban puan belirlemedi.

Öte yandan, öğretmen atamaları için başvurular bugün başlıyor. Başvurular elektronik ortamda 9 Eylül tarihine kadar yapılabilecek. Öğretmen adayları en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Atamalar ise 10 Eylül’de bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Atanan öğretmenler 11 Eylül tarihinde göreve başlayacak. Adaylar, 12-16 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimine alınacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Gül: Çok şükür gayet iyiyim

SONRAKİ HABER

Barış içinde bir Türkiye mümkün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...