Tayaş Gıda işçisinden Flormar işçisine destek: Yalnız değilsiniz

Flormar işçisine yazan Tayaş Gıda işçisi 'Sesiniz sesimiz, direnişiniz direnişimizdir' dedi. Flormar Mersin mağazası önünde de dayanışma eylemi vardı.

30 Mayıs 2018 07:35
Son Güncellenme Tarihi: 31 Mayıs 2018 18:17
Paylaş

Tayaş Gıda İşçisi

Sevgili Flormar işçisi arkadaşlarım

Size çok yakınınızdan, Tayaş Gıda fabrikasından sesleniyorum: Yalnız değilsiniz.

Direniş sesleriniz fabrikamıza kadar geliyor. Bu sadece sizin değil bizim de direnişimiz. Çünkü biliyorsunuz bizim de birçok arkadaşımız sendikalı oldukları için işten atıldı. Hem de küçülme bahanesiyle... Küçüldüğü falan da yok, her gün ne kadar büyüyoruz diye bakıyorlar. Sizin direnişiniz hepimize örnek olacak. Bayram yaklaşıyor. Bayram paramız vardı kesildi. Size ramazanda işçi kıyımı geldi, bizim ise yılbaşı ile bütün haklarımız elimizden alındı. İşte biz de bu yüzden sendikaya üye olduk. Sendika haktır. Devlet bu hakkı veriyor ama bu hakkı kullanmamıza izin vermeyen patronlara dokunmuyor. Sendika haktır engellenemez. Flormar da Tayaş işçisi de sendikalı olacak. Başka yolu yok. Biz de sizler gibi direneceğiz. Fabrika önümüzdeki günlerde 15 günlük bir izin dönemine giriyor. Bu duruş döneminde işçi alımı yapılacağı daha sonra da sendikalı işçilerin çıkarılacağı söylentileri yayılıyor. Yani bayramdan sonra bizim fabrikamızda da biz işçileri bekleyen bir sürpriz var. Şunu unutmasınlar ki biz de tıpkı Flormar işçisi kardeşlerimiz gibi sendika gelene kadar direneceğiz. Sesimizi birlikte duyuracağız. Sesiniz sesimiz, direnişiniz direnişimizdir.


MERSİN MAĞAZASI ÖNÜNDE PROTESTO

Petrol-İş Mersin Şubesi üyeleri, işten atılan Flormar işçileriyle dayanışma eylemi yaptı. Flormar Mersin mağazası önünde bir araya gelen işçiler adına konuşan Kromsan İşyeri Temsilcisi Kemal Can Batmaz “Çoğu kadın 120 işçinin işine son verilmesini protesto etmek ve atılan işçilerin işlerine geri alınmalarını sağlamak için bu eylemi yapıyoruz. Atılan işçiler geri alınana kadar eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir” dedi.

Halka da seslenen Batmaz, “Sizin aldığınız, kullandığınız malzemeleri üreten, paketleyen, taşıyan işçiler var. Bu işçiler sadece anayasal hakları olan sendikalaşma hakkını kullandıkları için isten atıldılar. Flormar patronlarına tepkinizi iletin” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mızraklı, Koç ve Karataş'ın duruşmaları ertelendi

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce'nin annesi: Küçükken 'Ben cumhurbaşkanı olacağım' derdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...