27 Mayıs 2018 03:23

Trabzon'da 'FETÖ' operasyonu: 3'ü akademisyen 9 gözaltı

Trabzon’da, ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında aralarında üniversite araştırma görevlilerinin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘FETÖ/PDY’ye üye oldukları ve örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 9 kişiyi, düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapan ekipler, bazı belge ve evraklara el koydu.

3’Ü AKADEMİSYEN 9 GÖZALTI

Haklarında aranma kararı bulunan ve kentte oldukları belirlenen aralarında Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim görevlisi F.Y. ile Ş.D., açığa alınan KTÜ’lü akademisyen S.Ö, 'ByLock' kullanıcıları Ş.A., O.Ç., N.İ., Ş.Ö., F.A. ve E.Y. adlı şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Yapılan incelemelerde şüphelilerin bazılarının üzerinden çok sayıda sahte kimlik çıktığı öğrenildi.

Öte yandan, cezaevinde tutuklu örgüt mensupları ile bağlantısının tespit edilmesi sonrası gözaltına alınan şüpheli S.G. ise sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta maden ocağında göçük yaşandı, 1 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’daki AKP aday tanıtım toplantısında arbede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...