10 Mayıs 2018 12:32

Çin, Japonya ve Güney Kore’den ortak bildiri

Çin Başbakanı Li Keqiang, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'in gerçekleştirdiği zirve sonrası bildiri yayınlandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Çin Başbakanı Li Keqiang, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’in dün (çarşamba) Tokyo’da gerçekleştirdiği üçlü toplantının ardından ortak bildiri yayınlandı.

Bildiride, Çin ve Japonya’nın, Güney ve Kuzey Kore liderleri arasında 27 Nisan’da gerçekleşen tarihi görüşmeyi; yarımadada barış, refah ve birleşmeyi sağlamayı amaçlayan deklarasyonun yayınlanmasını; Kore Yarımadası’nın tamamen nükleer silahlardan arındırılmasına ve kalıcı barış mekanizması oluşturulmasına dair ortak hedeflerin ortaya koyulmasını takdirle karşıladığı belirtildi.

Çin Ulusal Radyosu’nun haberine göre, buluşmanın yanı sıra üç lider, İş Zirvesi’ne ve ortak basın konferansına da katıldılar. Liderlerin üçlü bir serbest ticaret anlaşması amacıyla müzakereleri hızlandırmayı ve bölgesel kapsamlı ekonomik işbirliğini yakın zamanda başarmayı vaat ettikleri belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

10. Kocaeli Kitap Fuarı: Fuara katılım yoğun sahaflara ilgi az

SONRAKİ HABER

Odunpazarı’da ahşabın sesi yankılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...