Esenyurt'ta ortak ve yerel 1 Mayıs kutlaması

Esenyurt'ta Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve KESK'e bağlı sendikaların şubeleri ortak ve yerel 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi.

29 Nisan 2018 10:48
Son Güncellenme Tarihi: 29 Nisan 2018 11:05
Paylaş

TÜRK-İŞ, DİSK, Hak-İş, KESK ve TMMOB’ye bağlı sendikaların şube ve temsilcilikleri Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda ortak 1 Mayıs kutlaması yaptı. Yapılan eylemde insanca bir yaşam, çalışma ve ücret için birlik olma çağrısı yapıldı.

Türk-İş’e bağlı DERİTEKS Avrupa Yakası Temsilciliği ve Belediye-İş 2 No’lu Şube; DİSK’e bağlı Gıda-İş, Cam Keramik-İş, Emekli-Sen ve Dev Yapı-İş, Hak-İş’e bağlı Liman-İş Ambarlı Temsilciliği; KESK’e bağlı Eğitim Sen 7 No’lu Şube ve Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube ile MMO Beylikdüzü Temsilciliğinin çağrısıyla işçi ve emekçiler Esenyurt’ta bir araya geldi.
Burada ortak açıklamayı yapan DERİTEKS Avrupa Yakası Sorumlusu Veysel Arslan, ülkenin her geçen gün işçi ve emekçiler için yaşanılamaz hale geldiğini söyledi. Hükümetin taşeron düzenlemesine tepki gösteren Arslan, “Başta belediyeler olmak üzere birçok kamu kurumunda işçilerin önemli bir kısmı ya sınavlarda elenmiş ya da güvenlik soruşturmalarını geçememiştir. Her koşulda kadro hakkı elde eden işçiler ise ne yazık ki hiçbir özlük haktan yararlanamamaktadır” dedi.

Yüz binlerce mülteci işçinin ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığını dile getiren Arslan şöyle devam etti: “Emek sömürüsünün bir başka boyutu da cinsiyet üzerinden yaşanmaktadır. Bir yandan ücret adaletsizliğine uğrayan kadın emeği, diğer yandan toplumun gericileştirilmesi ile kadına yönelik şiddet tırmandırılmış, bunun yansıması olarak da kadın cinayetleri yüzde 1400’lere çıkmıştır.”

Konfederasyon ayrımı yapmadan 1 Mayıs’ın en yaygın şekilde kutlanmasını önemsediklerini belirten Arslan, “İşçi ve emekçileri iş cinayetlerine, düşük ücretlerle çalıştırılmaya, KHK’lerle işten atılmalara ve OHAL’e karşı, insanca yaşam, insanca çalışma ve ücret için birleşmeye, demokrasi ve sendikal hakların haykırılması için 1 Mayıs’ta alanlarda birlik olmaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki birlikte güçlüyüz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder, hakim karşısına çıkacak

SONRAKİ HABER

ABD ve Suudi Arabistan’dan İran’a karşı sert mesajlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...