22 Nisan 2018 18:59

Fransa Cumhurbaşkanı: ABD'nin Suriye'de kalması önemli

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Yeni bir Suriye oluşturmamız gerekiyor ve bu sebepten dolayı ABD'nin Suriye'de kalması önemli.

Fotoğraf: Mustafa Yalçın / AA

Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin başkenti Washington'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Fox TV'deki programa verdiği mülakatta ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD birliklerini Suriye'den çekmek istemesine ilişkin değerlendirme yaptı.

Macron, “Çok net olacağım. DEAŞ'a karşı verdiğimiz savaşı bitirdiğimiz gün eğer tamamen ayrılırsak, sahayı İran'a, Esad'a ve onun adamlarına bırakmış oluruz ve o zaman yeni bir savaşa hazırlanacaklar. Bu ise teröristlerin yeniden ortaya çıkmasına sebep olacak” şeklinde konuştu.

“DEAŞ sonrası yeni bir Suriye oluşturmamız gerekiyor ve bu sebepten dolayı ABD'nin Suriye'de kalması önemli” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Macron, “DEAŞ sonrası, ABD, Fransa ve müttefiklerimiz, bütün ülkeler, hatta Rusya ve Türkiye, yeni Suriye'nin yapımında ve Suriye halkının geleceğine karar vermesinde çok önemli rol oynayacaktır” dedi.

‘PUTİN'E KARŞI ZAYIF OLMAMALIYIZ’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili de konuşan Macron, “Putin'e karşı zayıf olmamalıyız. Zayıf olduğumuz zaman bunu kullanıyor. Bunu anlarım, oyun bu. Çok güçlü propaganda yapıyor ve her şeye karışıyor” diye konuştu.

Macron, ABD ziyareti çerçevesinde pazartesi günü Trump ile görüşecek. Trump yönetimi, salı günü Macron'un ziyareti sebebiyle ilk defa resmi devlet töreni düzenleyecek. Macron'un çarşamba günü de Kongrede konuşması bekleniyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan deizm tepkisi

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş’s defence and Turkey’s trial with peace

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...