22 Nisan 2018 06:20

Almanya’da Türkiye kökenlilere ‘Pitbull’lu ırkçı saldırı

Berlin’de iki kişi, biri Türkiye kökenli kadın, iki kişiye ırkçı saldırıda bulundu. Saldırganlar, Pitbull köpeklerine de 36 yaşındaki adamı ısırttı.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Başkent Berlin'in Lichtenberg mahallesinde kimliği belirsiz iki kişi, Pitbull cinsi köpeklerini bir Türk'e saldırttı. 

Alman polisinin verdiği bilgilere göre, olay Cuma akşamı meydana geldi. 

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre; saldırıya uğrayan kişi ve yanındaki Türkiye kökenli kadına önce Margareten Caddesi’ndeki bir kafenin önünde iki kişi tarafından yabancı düşmanı ifadelerle hakaret edildi. Ardından saldırganlardan biri 56 yaşındaki kadını boynundan tutarak yere itti. Saldırganlardan bir diğeri de yanlarındaki dövüş köpeğine 36 yaşındaki adamı ısırması emrini verdi. Köpek adamı bacağından hafif şekilde ısırdı.

Adam ve kadın yardım çağrısında bulunurken saldırganlar köpekle birlikte kayıplara karıştı. Mağdurlar hastanede tedavi edilirken Alman istihbaratı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Perşembe akşamı da Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde iki Afrikalıya köpekle saldırı düzenlenmişti. Altı kişilik bir grup Alman, iki Eritrelinin arkasından köpeklerini salmış, ardından onları izleyipdarbetmişti. Polisin verdiği bilgiye göre, mağdurlar olayda hafif yaralandı. Polis olay yerine vardığında alkollü olan gruptan bazı şahısların Eritrelilere ırkçı hakaretlerde bulunduğu açıklandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

1 milyon 585 bin yeni seçmen oy kullanacak

SONRAKİ HABER

Afganistan’ın başkenti Kabil’de intihar saldırısı: 31 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...