18 Nisan 2018 11:46

AYM’ye ‘Deran’ı ağlatmayalım!’ çağrısı

'Çocuklar ölmesin' dedikten sonra hapis cezası verilen öğretmen Ayşe Çelik hakkında tedbir kararı alması için imza kampanyası başlatıldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’daki sözleri nedeniyle, ‘Ayşe öğretmen’ diye anılan Çelik hakkında ‘terör örgütü propagandası yapma’ iddiasıyla dava açılmıştı. Çelik’e verilen bir yıl üç ay hapis cezası 2 Ekim 2017’de onanmıştı. Çelik, bebeğine hayatının ilk altı ayında evinde anne sütü verebilmek için infaz erteleme istemişti.

Diken’de yer alan habere göre, Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, infazının ertelenmesi savcılığa başvuru yapmıştı. Başvuru üzerine Çelik’in cezasının infazı 20 Nisan 2018 tarihine (yarın) ertelenmişti. Süre dolmak üzere. Eğer durumda değişiklik olmazsa Çelik ve altı aylık kızı Deran hapse girecek. Bunun engelleyebilecek tek yol ise AYM’nin alacağı bir karar. Change.org adlı sitede, Çelik ve Deran’ın hapse girmemesi için AYM’nin karar alması talebiyle imza kampanyası başlatıldı.

KAMPANYAYA BİNLERCE DESTEK GELDİ

Kampanya metninde, AYM’ye yapılan başvuruya halen yanıt verilmediği belirtilerek, hapse girecek Çelik ve bebeği için “Şu anda bunu durdurabilecek tek güç Anayasa Mahkemesi’nin verebileceği tedbir kararı” dendi.

Kararın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gitmeden AYM’den dönmesi gerektiği belirtilen metinde “Bunun için el ele verelim: Deran bebek ve anası Ayşe öğretmeni ağlatmayalım” ifadeleri kullanıldı.

Yeni başlatılan kampanyaya şimdiye dek binlerce kişi destek verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tez-Koop-İş Sendikasından toplumsal cinsiyet temelli tüzük değişikliği

SONRAKİ HABER

Evrensel’e açılan ‘Paradise belgeleri’ davası görülmeye başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...