16 Nisan 2018 20:02

Trump'ın salıverilmesini istediği rahibin tutukluluk hali devam edecek

Gülen cemaatine üye olmak iddiasıyla tutuklanan ABD'li Rahip Andrew Craig Brunson'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Paylaş

İzmir'de Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin Pastörü olan Brunson'ın tahliye talebi "tanıkların sunduğu kanıtlar ve kaçma şüphesi gerekçe gösterilerek" reddedildi.

ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson’un adı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını istemesinin ardından ismi sık sık gündeme gelmişti.

Brunson ilk duruşmasında savunmasını yaptı.

Yargılamayı yapan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, rahip Brunson'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmayı da 7 Mayıs 2018 tarihine erteledi.

AVUKATI: BİR SONRAKİ DURUŞMADA SALIVERİLECEĞİNE İNANIYORUZ

Rahip Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavut, duruşmadan çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Casuslukla ilgili suçlamaların bu duruşmada dinlenen tanıkların anlatımlarıyla çöktüğüne inanıyoruz. Ek sanık beyanları ve belgeler sunduk. Bir dahaki duruşmada müvekkilimizin salı verileceğine inanıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Valiye selam veren polise otomobil çarptı

SONRAKİ HABER

Erivan’da halk, merkez caddeleri kapatmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...