16 Nisan 2018 11:10

Zeytinburnu Belediyesi'nde işten atılan taşeron işçi oturma eyleminde

Zeytinburnu Belediyesi'nden atılan 11 işçiden biri olan Kenan Güngördü, belediye önünde süresiz oturma eylemine başladı.

Paylaş

Taşeron kadro düzenlemesi ile işten çıkarılan işten çıkarılan 11 işçiden biri olan Zeytinburnu Belediyesi çalışanı Kenan Güngördü, belediye önünde yaptığı açıklamanın ardından süresiz oturma eylemi başlattı. “Bizler işimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz” diyen Güngördü, işine geri dönene kadar eylemine devam edeceğini söyledi. 

"İşimizi ekmeğimizi geri istiyoruz” ve “Taşerona kadro dediniz işten attınız" pankartı açan Güngördü'ye, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Dev Sağlık İş ve Ataşehir ile Beşiktaş Belediyesi'nde çalışan işçiler de destek verdi. Belediyedeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Güngördü şöyle konuştu: “Yıllardır kölece çalışmaya maruz bırakılan biz taşeron işçilerine birkaç ay önce ‘müjde veriyoruz’ denildi. Sonra güvenlik soruşturması, sınav ve mülakat gibi şeylere tabi tutulduk. Binlerce taşeron işçi, bu süreçte işinden ekmeğinden edildi. Biz de bu keyfi uygulamaya tabi edilip gerekçesiz şekilde işten atıldık. En doğal hakkımız olan çalışma hakkımız elimizden alındı.

BU HUKUKSUZLUĞA BİR SON VERİN 

“Bizler, işimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz” diyen Güngördü şöyle devam etti: “Savcılıktan aldığımız temiz kağıtlarını içeri verdik. Hiçbir güvenlik sorunumuz yoktur. ‘Hakkımızda bir soruşturma varsa hukuki işlem yapın’ dedik. Yoksa işimizi geri verin. Hiçbir açıklama yapılmıyor. Bu hukuksuzluğu ve kanunsuzluğa bir son verin.” Belediye başkanından siyasi partilere kadar tüm kapıları çaldıklarını ancak hiçbir çözüm bulamadıklarını belirten Güngördü, “Gerekli şartları taşımadığımız söyleniyor. 20 yıllık taşeron işçisiyim. Şimdiye kadar gerekli şartları taşıyordum da şimdi ne oldu? Emek mücadelemiz işimizi geri alana kadar devam edecek. Bu yanlıştan dönün çünkü; işimiz, ekmeğimiz ve onurumuzdur. Alacağız" diye konuştu.

OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI

Güngördü yaptığı açıklama ardından belediye önünde oturma eylemine geçti. Her gün belediye önünde 1 saatlik oturma eylemi yapacağını açıklayan Güngördü, bir sonuç çıkmazsa da ilerleyen zamanlarda eylemimi açlık grevi ile devam ettireceğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Futbol Takımı, Suriyeli mülteci çocukları ağırladı

SONRAKİ HABER

Ekoloji Birliği Kuruluş Deklarasyonu açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa